Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Randamie en Tolud naar Koi Carper

Basketballers De Randamie en Tolud van SCVU naar Koi Carper

19/10/2019 20:02 - Guillano Bruce

Eén van de laatste handelingen van Earvin de Randamie (tweede vanuit links) als speler van SCVU kwam op 6 augustus toen hij de trofee en cheque samen met captain Oscar Patterson in ontvangst nam na de verloren finale tegen Ruckers.

Eén van de laatste handelingen van Earvin de Randamie (tweede vanuit links) als speler van SCVU kwam op 6 augustus toen hij de trofee en cheque samen met captain Oscar Patterson in ontvangst nam na de verloren finale tegen Ruckers. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Net als de afgelopen jaren is het hoofdklassemannenteam van SCVU sleutelspelers kwijtgeraakt tijdens de transferperiode van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). De tienvoudig kampioen en verliezend finalist van vorig seizoen ziet Earvin 'Bami' de Randamie en Darryl Tolud vertrekken naar Koi Carper.

Daarnaast raakt de club uit Uitvlugt ook Rogerio Playfair kwijt aan Ruckers, het team waarvan SCVU afgelopen seizoen nog net de finale verloor. Maar vooral het vertrek van De Randamie en Tolud springt in het oog. Het zijn de twee opvallendste transfers van de afgelopen transferperiode in de hoofdklasse die van 2 tot en met 16 oktober liep.

Voor SCVU is het de zoveelste keer in de afgelopen jaren dat het belangrijke spelers kwijtraakt. Het begon in 2017 toen Jason Fisher de club uit Uitvlugt verruilde voor Ruckers. In de tussentransferperiode van datzelfde seizoen volgde Safiero Fraser hem en vóór de start van vorig competitiejaar sloot ook spelmaker Gylan Watamaleo zich aan bij Ruckers.

SCVU heeft de afgelopen jaren veel gehad aan De Randamie en Tolud. De Randamie speelde voor Inter Maretraite en CLD voordat hij in 2013 de overstap naar SCVU maakte. Met dat team werd hij drie keer kampioen (2013, 2014 en 2016) en speelde hij vijf keer in de finale, inclusief de eindstrijd van vorig seizoen waarin hij SCVU op sleeptouw nam.

Tolud kwam in 2016 over van CLD en hielp de club uit Uitvlugt al in zijn eerste seizoen aan de titel. De verdedigingsspecialist die in het verleden ook voor De Schakel uitkwam, speelde vorig seizoen vanwege een knieblessure niet mee in de play-off. Playfair maakte in diezelfde nacompetitie furore tegen Yellow Birds en Ruckers. Hij boekte met juniorenteams van SCVU diverse successen nadat hij overkwam van Panthers.

Tegenover het vertrek van De Randamie, Tolud en Playfair staat de komst van Lorenzo Adasi die van Koi Carper overkomt. De point guard heeft zijn strepen verdiend in de hoofdklasse en kwam in het verleden uit voor onder meer De Arend, Yellow Birds en CLD waarmee hij in 2015 nog de finale speelde tegen De Arend.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen