Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Himmat stuurt hulpgoederen

Vriendengroep Himmat stuurt hulpgoederen naar Suriname

18/10/2019 18:37 - Van onze redactie

Vriendengroep Himmat stuurt hulpgoederen naar Suriname

Tot de hulpgoederen in de container behoren stoelen. Foto: Vriendengroep Himmat  

PARAMARIBO - De Vriendengroep Himmat heeft twee containers met spullen naar Suriname verscheept als onderdeel van haar 'Goeden Doelen-project'. De hulpgoederen, waaronder rollators, rolstoelen en schoolattributen, zijn bestemd voor sociaal zwakkere ouderen, de kwetsbare jeugd, scholen, kindertehuizen en sportverenigingen.

De hulpgoederen zijn het gehele jaar door in Nederland verzameld, terwijl ook opslag, transport, inklaren, uitladen en distributie in eigen beheer wordt uitgevoerd. Vertraco Shipping is daarbij een vaste samenwerkingspartner en onmisbare schakel in het Goede Doelen-project.

De vriendengroep zegt dat er het hele jaar door hulpverzoeken binnenkomen. In samenspraak met de stichting OHM, een belangrijke lokale partner, geschiedt de verdeling. De Surinaamse partnerorganisatie houdt namelijk een overzicht bij van de hulpverzoeken.

Himmat maakt bij de verdeling van hulpgoederen geen onderscheid naar religie, etnische groep of politieke kleur van mensen die hulp ontvangen. "Maar soms moeten mensen teleurgesteld worden omdat het niet altijd lukt om tegemoet te komen aan alle hulpverzoeken." Zo is de vraag naar rolstoelen groter dan het aanbod.

De vriendengroep maakt duidelijk dat transparantie haar heilig is. Aan donateurs en sponsoren in Nederland wordt via een 'terugkoppelingsbijeenkomst' inzicht verstrekt in de bestemming van de hulpgoederen. Bovendien wordt in het eigen jaarmagazine uitvoerig verslag gedaan over het Goede Doelen-project.

Het is volgens Himmat, dat vanaf 2006 bezig is met dit project, al de derde keer dat er binnen één kalenderjaar twee containers op de boot zijn gezet naar Suriname. Sinds 2006 komt het aantal containers op zestien. De 50+-vriendengroep zelf reist al bijna twintig jaar naar Suriname af.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina