Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eenwielerkampioen Sem Abrahams geëerd

Onthulling plaquette ter ere van Sem Abrahams

18/10/2019 22:39 - Van onze redactie

Bij de onthulling gaf Sem Abrahams een show weg op een éénwieler.

Bij de onthulling gaf Sem Abrahams een show weg op een éénwieler. Foto: NII  

PARAMARIBO - De stichting Sportdocumentatie Guno Hoen en het rooms-katholiek Bisdom hebben vrijdag samen met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken een 13,97 meter hoge éénwieler en een plaquette onthuld ter ere van Sem Abrahams. Beide staan op het Monseigneur Aloysius Zichem Sportcentrum, voorheen het NGVB Stadion.

De onthulling vond plaats in aanwezigheid van Abrahams en zijn familie. Abrahams verwierf een plek in het Guinness Book of Records voor het rijden op de hoogste éénwieler (35 meter). Volgens de organisatie die hem heeft gelist als Amerikaan werd het record gevestigd op 29 januari 2004 toen Abrahams in de Silverdome in Pontiac, Michigan (Verenigde Staten) de éénwieler over 8,5 meter reed.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken wees erop dat Abrahams door volharding heeft laten zien dat alles mogelijk is. Volgens haar kan de Surinaamse jeugd hieruit leren. Gopal vindt het belangrijk om hem als een sportheld nu de eer te geven die hij verdient. Pater Esteban Kross deelde mee dat het RK Bisdom gelijk heeft ingestemd toen het werd benaderd om het monument te plaatsen op het Zichem Sportcentrum.

Volgens Robert Buth, voorzitter van de stichting Sportdocumentatie Guno Hoen, heeft het vijftien jaar geduurd om alles voor te bereiden. Het monument bouwen heeft ongeveer acht maanden in beslag genomen. De fiets, volledig gebouwd door Surinamers, is ter beschikking gesteld door de familie Abrahams. De vork en het zadel zijn de originele uit 1977. Het monument staat centraal bij de oprit van het sportcentrum aan de Prins Hendrikstraat.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina