Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Centrale Bank start titelverdediging goed

Centrale Bank start titelverdediging goed

17/10/2019 04:27 - Terence Oosterwolde

EBS-topscorer Sergio de Jong probeert Stefano Eudoxie van de Centrale Bank op de baseline te passeren. Darryl Tolud, Harold Blokland en arbiter Kelvin Menig slaan de actie gaande.

EBS-topscorer Sergio de Jong probeert Stefano Eudoxie van de Centrale Bank op de baseline te passeren. Darryl Tolud, Harold Blokland en arbiter Kelvin Menig slaan de actie gaande. Foto: Regilio Derby  

PARAMARIBO - De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft woensdagavond de eerste stap gezet naar titelprolongatie op het onderdeel basketbal in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven. Energiebedrijven Suriname (EBS) werd met 70-62 verslagen.

In de Ismay van Wilgen Sporthal ging de meeste aandacht uit naar de ontmoeting tussen deze twee rivalen, die in 2015, 2016 en 2017 steeds de basketbalfinale speelden. Met uitzondering van 2017 toen de EBS een three-peat van de moederbank voorkwam, is de CBvS steeds als winnaar uit de bus gekomen in deze titanenstrijd. Ook woensdag was het niet anders, waarbij de basis al vroeg werd gelegd.

De eerste quarter werd met een 15-10 voorsprong afgesloten. In de tweede periode lukte het de EBS in te lopen tot 23-25 na een three-pointer van Vincent Bhola, maar de bank counterde met een 11-2 run in de laatste 3:33, waardoor de rust werd ingegaan met een 36-25 voorsprong. Cherin Lachman nam acht van die punten voor zijn rekening, terwijl Serginho Menckeberg met een at-the-buzzer three-pointer de dreun gaf aan de EBS.

In de derde quarter probeerden Bhola (acht punten inclusief twee three-pointers) en Sergio de Jong (zeven punten) de stroomleverancier in de strijd te houden. Mede door dit duo werd ingelopen tot 36-40, maar opnieuw had de CBvS een antwoord klaar. Met Lachman, Menckeberg, Darryl Tolud, Harold Blokland en Stefano Eudoxie op het veld was het aanvalsgeweld simpelweg te veel voor de tegenstander.

De vierde quarter werd gestart met een 53-44 voorsprong, die nimmer in gevaar kwam. Het dichtst dat de EBS de titelverdediger naderde was twee keer zeven punten. Eudoxie (26 punten), Lachman (19) en Blokland (10) scoorden in dubbele cijfers voor de bankiers. De EBS werd geleid door De Jong (24 punten/twee three-pointers) en Bhola (16 punten/vier three-pointers). 

Overige uitslagen: Telesur - Staatsolie 40-33. Elray Ritfeld (Telesur) 17 punten, Lorenzo Adasi (Staatsolie) 13 (één three-pointer); SZF - KPS 54-38. Gylan Watamaleo (SZF) 24 punten, Herbert Watson (KPS) 16 (twee three-pointers); SLM - SWM 53-46.

Schema zondag: EBS - KPS; CBvS - SZF; Staatsolie - SWM; Telesur - SLM.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina