Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik durf nu een Financiële Nota te lezen’

Mediatraining VES afgesloten: ‘Ik durf nu een Financiële Nota te lezen’

16/10/2019 07:51 - Van onze redactie

Mediawerkers en inleiders na afsluiting van de training ‘basiseconomie’, georganiseerd door de Vereniging van Economisten in Suriname.

Mediawerkers en inleiders na afsluiting van de training ‘basiseconomie’, georganiseerd door de Vereniging van Economisten in Suriname. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) kijkt “zeer positief” terug op de vijfdaagse training ‘basiseconomie voor niet-economen' die maandag is afgesloten. Ongeveer dertig personen hebben geparticipeerd.

"We hadden een zeer gevarieerd gezelschap: journalisten van de vier dagbladen, vertegenwoordigers van online-media, radio en televisie, maar ook journalisten die verbonden zijn aan Nederlandse media zoals de NOS en Stanvaste Radio", zegt VES-bestuurslid Swami Girdhari tegen de Ware Tijd

Hij noemt de interactieve participatie van de mediavertegenwoordigers positief. De training, in samenwerking met de Surinaamse Vereniging van Journalisten, was bedoeld om verslaggevers vertrouwd te maken met de basisbegrippen in de economie en daarmee hun inzicht te vergroten. Dit moet resulteren in artikelen en nieuwsberichten met diepgaande analyses van economische verschijnselen.

Ook actuele onderwerpen zoals de staatsbegroting en de Nationale Risico Analyse zijn behandeld. Girdhari: "We hopen dat er meer diepgang zal plaatsvinden bij het behandelen van economische vraagstukken in het nieuws." De inleiders waren, behalve Girdhari, Winston Ramautarsing, Wonnie Boedhoe, Steven Debipersad, Jim Bousaid en John Goedschalk (Conservation International) die op de laatste dag over groene economie sprak.

Renate Sluisdom van Parbode vertelt dat veel zaken die voor haar onduidelijk waren, helder zijn geworden. "Ik durf nu een Financiële Nota te lezen, terwijl ik er eerst niets van begreep en er daarom niet over durfde te lezen." Ze is ook onder de indruk van de sociale opstelling van de trainers.

"Ik vond het geweldig dat kopstukken als Winston Ramautarsing en Wonnie Boedhoe er gewoon elke maandag voor ons waren. Wonnie, die minister is geweest en die we kennen van de Nationale Ontwikkelingsbank, heeft gewoon koffie en thee voor ons ingeschonken. Ik heb zo een respect voor dat mens."

Ook Faiq Lalmohamed van Pipel Radio en TV kijkt met een tevreden gevoel terug. "Door het interactieve karakter was de stof niet droog en saai." Hij is via een stemming door de deelnemende collega's uitgeroepen tot beste participant, vanwege zijn kritische en weldoordachte vragen en opmerkingen. Hij wil met collega's ertoe bijdragen dat de financiële verslaggeving begrijpelijker overgebracht wordt aan het publiek.

De VES wil de training ook verzorgen in Nickerie. In navolging van de mediatraining is er op 20 november een lezing over economische ontwikkeling en de media, met de Nederlandse journaliste en columniste Sheila Sitalsing als spreker. De dag daarna verzorgt zij een training voor columnisten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina