Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kinderen met beperking planten vruchtbomen

Kinderen met beperking planten vruchtbomen

15/10/2019 03:17 - Amanda Palis

Landbouwminister Rabin Parmessar (r) plantte een broodboom bij SOGK, in verband met Wereldvoedseldag.

Landbouwminister Rabin Parmessar (r) plantte een broodboom bij SOGK, in verband met Wereldvoedseldag. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Als onderdeel van Wereldvoedseldag op 16 oktober en Agrariërsdag die de vorige week dinsdag werd herdacht door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) mocht het Frank Cameron Centrum (SOGK) maandag een aantal vruchtbomen in ontvangst nemen.

Samen met zijn collega Antoine Elias van Volksgezondheid en Lilian Ferrier van Onderwijs hebben LVV-minister Rabin Parmessar en de SOGK-directie drie brede bon geplant. Het planten van de bomen is voor LVV een symbolisch gebaar om zo aandacht te vragen voor deze dagen.

"We willen de landbouw dichterbij de mensen brengen", zegt Ashween Ramdin, fungerend directeur bij LVV. "In dit geval gaat het bij SOGK om kinderen met een beperking, ook hun willen wij betrekken bij het beleid van LVV om zo ook landbouw dichterbij hen te brengen", vertelt Ramdin.

Naast de plantjes zijn er ook andere materialen zoals zaden en zadenbakjes aangeboden aan het SOGK. "Samen met de materialen hebben wij ook technische ondersteuning toegezegd om zo SOGK bij te trainen en ondersteunen in hun eigen landbouw", vertelt Ramdin. Hij heeft een plan uitgestippeld voor periodieke technische ondersteuning bij het planten van de zaden die de instelling heeft ontvangen.

De Verenigde Naties wil met Wereldvoedseldag aandacht schenken aan voedselzekerheid en uitbanning van honger. Het thema is dit jaar: "Healthy Diets: Our Actions are our Future". Broodboom is zeker een gezond alternatief, vindt SOGK-directrice Mary-Ann Cameron. "Broodboom is niet alleen voedzaam, maar is ook divers in consumptie. Je kunt er tal van gerechten mee maken. Ik denk dat wij een brede bon-salade zullen maken als wij eindelijk kunnen oogsten."

De directrice vindt het zeker bijzonder dat de ministers specifiek hiervoor hebben gekozen en SOGK hebben meegenomen in hun activiteiten. "We planten hier onze eigen groenten en fruit met behulp van onze leerlingen. Op zo'n manier proberen we te voorzien in onze eigen financiele middelen."

"Wat we zelf niet gebruiken verkopen wij voorop in onze groentenhuis", vertelt Cameron. Vanwege de economische situatie ontvangt SOGK minder donaties dan voorheen. "We proberen zo creatief mogelijk te zijn met onze middelen. Het doen aan landbouw is één van de verschillende manieren om onszelf te kunnen behelpen."

Het planten van de broodbomen is slechts één van de vele activiteiten die het ministerie van LVV op schema heeft. "Zaterdag hebben we middenin de stad een plantenverkoop gehouden, woensdag hebben wij op Wereldvoedseldag zelf een minibeurs op het terrein van LVV en in de vooravond een lezing waar wij met de verschillende stakeholders in discussie zullen gaan over de landbouw", vertelt Ramdin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen