Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weinig interesse controle persoonsgegevens

Jongeren tonen weinig interesse voor controle persoonsgegevens

15/10/2019 00:02 - Jason Pinas

Jongeren tonen weinig interesse voor controle persoonsgegevens

 

PARAMARIBO - “Mijn gegevens kloppen en dat stemt goed. Alles is in orde”, zegt een opgeluchte Ryan Pollack vrijdagavond. Hij is afgekomen op edutainment voor jongeren, georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in samenwerking met de UNDP. Hij is blij met het initiatief: "Ik heb mijn verhuizing gelijk doorgegeven, anders zou ik helemaal in Welgelegen moeten stemmen. Dat kan nu gewoon in Wanica".

Het evenement is bedoeld om met name first voters  aan te moedigen om gebruik te maken van hun burgerrecht. Bij twee stands in de Hermitage Mall kan het publiek zijn persoonsgegevens controleren. Medewerkers van Biza staan klaar voor de dienstverlening.

Vooral de iets ouderen maken gebruik van de gelegenheid om na te gaan of alles in orde is. De aanwezige jongeren zijn meer geïnteresseerd in de optredens van onder meer Tekisha Abel, The Myztikalz en Ghetto Crew. Indirect krijgt de doelgroep de informatie toch mee: zowel de artiesten als de mc's geven tips.

Rivaldo Jeroe heeft zijn gegevens niet gecontroleerd maar is toch blij met de stap van Biza. "Na wan bun sani. Ik schaam me een beetje om te gaan vandaag, maar tra leisi mi o go wel. Vandaag ga ik gewoon genieten van de muziek", vertelt hij lachend. Zijn zes vrienden controleren hun gegevens evenmin. "We gaan wel zeker stemmen volgend jaar", antwoorden ze in koor op de vraag of ze wel naar de stembus gaan.

Bizadirecteur Putridewi Amatsoemarto zegt dat er bewust is gekozen voor een mix van entertainment en informatie omdat de jongeren zich daardoor beter op hun gemak voelen. De procedure is volgens haar niet ingewikkeld. "Alleen met hun id-kaart of door gewoon hun id-nummer door te geven kunnen ze de gegevens al controleren."

Jutta Soekarnsingh, woordvoerder van de verkiezingscommissie, is tevreden met het verloop van de eerste edutainmentactiviteit voor jongeren. Ze noemt de reacties van de aanwezigen positief. "We verwachten niet dat ze alles weten, maar we willen wel met de informatie naar hen toekomen", legt ze uit.

Soekarnsing stelt dat er een landelijk traject is uitgezet. Naast de jongeren die voor het eerst naar de stembus gaan zijn er ook andere doelgroepen zoals mensen met een beperking aan wie aandacht besteed zal worden. De eerstvolgende activiteit is het bekend maken van het verkiezingslogo en verkiezingslied. Op het programma staan ook liveshows, scholen­tours en debatten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina