Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Forse straffen voor oplichtersbende

Forse straffen voor oplichtersbende

15/10/2019 20:06 - Van onze redactie

Forse straffen voor oplichtersbende

 

PARAMARIBO - De sombere blik en diepe zucht van Armiro S. spraken maandag boekdelen na de uitspraak van rechter Marie Mettendaf. Hij was duidelijk niet blij met het vonnis van totaal vier jaar en zes maanden. Zijn medeverdachten Ganesh K. en Edgar T. gingen ook teleurgesteld terug naar de arrestantenruimte na het aanhoren van hun vonnis: elk drie jaar onvoorwaardelijke straf.

Het drietal heeft in de periode van januari 2017 tot en met mei 2018 meerdere auto's verhuurd, verpand en doorverkocht zonder toestemming van de eigenaren. Een vierde verdachte, Sharad A., is vrijgesproken. Hoewel Mettendaf alle bewijsmiddelen van het Openbaar Ministerie wettig en overtuigend acht, is ze iets onder het strafvoorstel gegaan.

Officier van justitie Bibian Tjin Liep Sjie had vijf jaar onvoorwaardelijk geëist tegen Armiro S. die als brein is aangemerkt. Ganesh K. en Edgar T. keken beiden aan tegen vier jaar gevangenisstraf, terwijl tegen Sharad A. twee jaar was geëist. De rechter vindt het erg dat mensen die keihard werken op die manier zijn opgelicht door de bende. Volgens haar zijn de verklaringen van de benadeelden duidelijk.

De eerdere verklaring van Edgar T. dat hij onder bedreiging van Armiro S. de daden heeft gepleegd, noemt Mettendaf doorgestoken kaart omdat hij gedurende een lange periode actief heeft deelgenomen en ook geld bij de mensen heeft genomen. De rechter: "Ik vraag me af wat jullie nog kunnen tonen van het geld dat jullie hebben gemaakt. Ik vermoed dat het gewoon is verbrast", merkte ze op.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina