Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandweer krijgt nieuwe blusvoertuigen

Brandweer krijgt nieuwe blusvoertuigen

15/10/2019 08:10 - Cheflin Paulus

De vier 'nieuwe' bluswagens kregen maandag de gebruikelijke 'bierdoop'.

De vier 'nieuwe' bluswagens kregen maandag de gebruikelijke 'bierdoop'. Foto: Cheflin Paulus  

PARAMARIBO - Het brandweerkorps wordt langzaam maar zeker voorzien van een betere uitrusting. Samen met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie nam de leiding maandag vier blusvoertuigen in gebruik. Dit gebeurde op feestelijke wijze bij de kazerne aan de Gemenelandsweg.

De voertuigen zijn tweedehands, maar opgeknapt en geüpgraded door de Nederlandse leverancier, Kenbri NV. Volgens Getrouw zijn de bluswagens zo goed als nieuw aangeleverd. In totaal heeft de overheid nu twaalf blusvoertuigen aangeschaft voor 701.000 euro. Vóór het einde van het jaar worden er nog vier wagens binnengehaald.

De leverancier heeft een van de voertuigen geschonken. De staat betaalt alleen de verschepingskosten. Brandweercommandant Radjen Djakharie zegt in een gesprek met de krant dat het korps eigenlijk niet gericht is op het kopen van tweedehandse blusvoertuigen, maar gezien het budget van de overheid er voorlopig geen andere keuze is.

De aangeschafte voertuigen gaan maximaal zes jaren mee. In 2020 wil de leiding beginnen met de aanschaf van nieuwe bluswagens. Getrouw noemt de aanschaf van de aangeleverde voertuigen noodzakelijk. Volgens de brandweerleiding is een aantal voertuigen aan vervanging toe.

Volgens Getrouw was de aanschaf van de voertuigen een lopend project. Door omstandigheden was er wat oponthoud. Met de leverancier zijn afspraken gemaakt over onderhoud. "We hebben overeenkomsten voor servicebeurten. De zorg is heel erg belangrijk", aldus de bewindsman.

Recentelijk is ook een grote partij brandweeruitrusting in Suriname aangekomen. De bewindsman zegt dat deze alleen nog ingeklaard moet worden. Hierna zullen de manschappen worden voorzien van de nodige attributen om hun werk beter te kunnen doen.

De ontevredenheid bij het brandweerpersoneel moet tot het verleden gaan behoren, vindt de minister, die aankondigde dat hij vanaf nu zal vergaderen met de leiding en de brandweerbond. Vroeger sprak hij hen afzonderlijk.

"Ik heb een nieuw beleid. Mi no de nanga apart sani moro. Wij gaan met z'n allen om de tafel en bespreken zaken." Deze week praat de minister met vertegenwoordigers van beide groepen over de rechtspositie van brandweerlieden. Ook andere zaken komen volgens de leiding aan de orde bij het gesprek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina