Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Seniorenburgers in de bloemetjes gezet

Vierhonderd seniorenburgers in de bloemetjes gezet

14/10/2019 03:21 - Gilliamo Orban

Seniorenburgers gooien de benen los op de ‘Bigi Sma Dey’ georganiseerd door Quota Internationaal.

Seniorenburgers gooien de benen los op de ‘Bigi Sma Dey’ georganiseerd door Quota Internationaal. Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - “Ik maak het voor het eerst mee en dit is op zijn plaats voor de seniorenburgers, aangezien we zoveel ellende meemaken in het land. We zijn geen vreemden in Jeruzalem om te weten wat we allemaal doorstaan.” Zo reageert de 73-jarige Ewald Ong A Kwie op de ‘Bigi Sma Dey’ die Quota International zaterdag te Bridge View organiseerde voor vierhonderd seniorenburgers.

"Ik heb begrepen dat veel mensen uitkijken naar deze dag en ze leven zich uit als ze hier zijn. Er zijn seniorenburgers die de hele dag thuiszitten omdat ze geen vervoer hebben", vertelt Ong A Kwie. Hij pleit voor meer evenementen voor deze groep. "De mensen zullen ze met beide handen aangrijpen, zoals ik dat nu doe en nu ook met mijn benen", zegt Ong A Kwie die de muziek van Kasimex Houseband niet aan zich voorbij laat gaan.

Ook zanger Julius 'Jules' Fullington (77) is onder de indruk van de happening. Hij is dankbaar dat Quota International de seniorenburgers waardeert. "We hebben hard gewerkt voor dit land en hebben de jonge mensen die er nu zijn opgeleid. En het is niet omdat we ouder zijn geworden dat we in de steek gelaten moeten worden."

De oud-brandweerman is ook positief over de waardering die seniorenburgers krijgen vanuit de samenleving. "Dat is mooi om te zien, want we weten niet wanneer we er niet meer zullen zijn." Fullington zegt dat er ouderen zijn die 'vergeten' worden door hun kinderen. "De senioren zijn geplaatst in een tehuis en familieleden komen hen zelden of niet bezoeken. Soms krijg ik tranen in mijn ogen wanneer ik ga zingen in sommige bejaardentehuizen."

Bij de Bigi Sma Dey zijn vooral veel bewoners van seniorentehuizen, vertelt Manon Sanches, president van Quota International Suriname. Daarnaast zijn er mensen van seniorenclubs en -verenigingen. Er zijn voor het transport bussen ingezet. "We willen ze graag verwennen, want ze hebben gewerkt aan onze toekomst", zegt Sanches.

De seniorenburgers zijn vermaakt met zang en moppen van komediant Ruben Silvin. Kasimex Houseband heeft gratis opgetreden en de oudjes hebben flink de benen losgegooid. Lekker eten en drinken maakten de dag compleet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina