Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zaalvoetbalcompetitie wordt hervat

Zaalvoetbalcompetitie wordt hervat

13/10/2019 21:12 - Marciano Millerson

Zaalvoetbalcompetitie wordt hervat

Vanaf woensdag rolt de bal weer bij de Surinaamse Zaalvoetbalbond. Foto: SZVB/Dwight Alidarso  

PARAMARIBO - De zaalvoetbalcompetitie wordt woensdag na ruim zeven weken hervat. Na 25 augustus waren er geen wedstrijden meer, omdat een groot deel van de clubs het inschrijfgeld niet had betaald. Inmiddels zijn enkele verenigingen over de brug gekomen, wat het bestuur heeft doen besluiten de draad weer op te pakken.

"Clubs die wel hebben betaald mogen niet de dupe worden", vindt voorzitter Rolf Verwey. De wanbetalers zullen worden aangeschreven; ze krijgen nog twee weken om hun zaken af te ronden. "Anders zullen zij uit de competitie worden gezet", waarschuwt Verwey.

Hij erkent dat het een uitdaging wordt om de competitie nu zo snel mogelijk af te maken. "Wij gaan richting december waar het alleen maar drukker zal worden en de locaties dan meestal worden gebruikt voor andere activiteiten." De competitie wordt afgewerkt in de Anthony Nesty en Ismay van Wilgen Sporthal.

Styx-coach Derrick Garden vindt de huidige situatie lastig, "want wij zijn helemaal uit ritme geraakt. Maar wij moeten verder." Met veel moeite kon de technische staf de jongens bijeenhouden tijdens de 'verplichte rust'. "Er werd wel getraind, maar niet optimaal."

Styx heeft bij de hervatting direct een harde noot te kraken. Op 17 oktober is koploper The Lions de tegenstander. In aanloop naar die wedstrijd zullen er twee oefeningen worden afgewerkt om de jongens klaar te stomen. "Met de kwaliteit die wij hebben zal het niet lang duren, voordat wij ze weer op peil krijgen."

"Ook voor de arbiters was het lastig", reageert Andy Pierau, hoofd van de scheidsrechters. De officials hebben in elk geval niet stilgezeten. "Wij hadden classroom-sessies en fysieke trainingen." Pierau vindt stopzetting van de competitie een ongezonde situatie voor de sport. "Je kan dit soort dingen niet hebben."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina