Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste winst voor Kloof met nieuwe club

Eerste winst voor Kloof met nieuwe club

13/10/2019 18:02 - Terence Oosterwolde

Eerste winst voor Kloof met nieuwe club

Charlon Kloof (r) en Ormanspor wonnen hun eerste duel. Foto: Ormanspor  

PARAMARIBO - Charlon Kloof zit niet meer zonder winst in de Basketbol Süper Ligi van Turkije. Na twee opeenvolgende nederlagen boekte zijn nieuwe werkgever Ormanspor Genclik zondag de eerste overwinning. Arel University Büyükçekmece werd in de Gazanfer Bilge Sports Hall met 84-64 ingemaakt.

Kloof speelde iets meer dan 24 minuten en eindigde met elf punten, vijf assists en vier rebounds. Center Elmedin Kikanović leidde de ploeg met een double-double van 29 punten en veertien rebounds. Starting point-guard Chris Merren had tien punten, negen assists en drie rebounds.

De ploeg van Kloof sloot de eerste quarter af met een 19-13 voorsprong en leidde bij de rust met 46-29. In de tweede helft gaf Büyükçekmece tegengas, maar de voorsprong van de bezoekers kwam geen moment in gevaar.

Ormanspor klimt door de winst naar de elfde plek op de ranglijst. Büyükçekmece staat voorlaatste en heeft net als hekkensluiter ITU BB en nummer veertien Bahcesehir Koleji tot nu toe alle drie duels verloren. Karsiyaka en Fenerbahce gaan aan kop met de volle winst na drie speelronden.

Ormanspor opende op 30 september het nieuwe seizoen in Turkije. Verloren werd van Anadolu Efes: 82-93. Kloof debuteerde in de basis en eindigde met twaalf punten, zeven rebounds en zes assists in haast 32 minuten speeltijd.

Een week geleden moest het hoofd worden gebogen voor Banvit: 81-86. Kloof kwam in die ontmoeting van de bank. In de 26,5 minuten dat hij op het veld stond scoorde hij niet, maar had hij wel vier rebounds en twee assists.

Ormanspor, dat hem in juli inlijfde, is Kloofs tweede club in Turkije. Nadat hij zijn college-carrière in de Verenigde Staten had afgerond, begon de in Suriname geboren basketballer zijn profloopbaan bij İstanbul DSİ op het op één na hoogste niveau in Turkije. Daarna kwam hij uit voor Rethymno Cretan Kings in Griekenland, Fiat Torino in Italië, MZT Skopje in Macedonië en vervolgens twee seizoenen bij UCAM Murcia in Spanje.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen