Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen finaleplek voor Tjon A Joe op koningsnummer

Geen finaleplek voor Tjon A Joe op koningsnummer

12/10/2019 08:56 - Terence Oosterwolde

Geen finaleplek voor Tjon A Joe op koningsnummer

Renzo Tjon A Joe is niet ontevreden over zijn prestaties in Berlijn. Foto: Kees-Jan van Overbeeke  

PARAMARIBO - Renzo Tjon A Joe is er daarnet niet in geslaagd een finaleplek af te dwingen op de 100 meter vrije slag tijdens de World Cup in Berlijn. In heat acht werd hij zaterdag zesde en overall gedeeld veertiende in 50,53 seconden. Er waren 59 zwemmers.

Een week geleden in Budapest had de Surinamer met een negende plek en een tijd van 50,19 seconden op 0,07 seconden een finaleplek misgelopen. "Ik mag niet ontevreden zijn met mijn resultaten zo vroeg in het nieuwe seizoen", reageert hij tegenover de Ware Tijd. "Ik heb me zo goed als mogelijk voorbereid, maar ben zo'n beetje op de bonnefooi gekomen naar deze World Cup-cluster."

Het was vooraf bekend dat Tjon A Joe het zaterdag in Berlijn moeilijk zou krijgen op het koningsnummer. In het Schwimm- und Sprunghalle im Europasportpark (SSE) was hij namelijk ingedeeld met onder anderen de Rus Vladimir Morozov (goud 50 vrij Budapest en Berlijn en goud 100 vrij in Budapest) en Kosuke Matsui van Japan (zilver 50 vrij Budapest en Berlijn). Ook de Hongaar Maxim Lobanovskij (brons 50 vrij Budapest) zat in dezelfde serie.

Nadat hij op de helft van de race op de vijfde positie lag met een split van 23,83 seconden, tikte Tjon A Joe uiteindelijk als zesde aan. Hij moest Morozov (49,51), Matsui (49,87), Jesse Puts van Nederland (49,92), de Hongaar Szebasztian Szabo (50,17) en Yi Shou Darren Chua van Singapore (50,48) voor zich dulden. Lobanovskij, die als eerste keerde (split 23,37), viel in de tweede helft van de race terug en werd zevende in 50,66.

In het Fina World Cup-seizoen resten nog twee races: de zesde etappe van 1 tot en met 3 november in Kazan, Rusland en de slotrace van 7 tot en met 9 november in Doha, Qatar.  Over deelname aan Kazan is Tjon A Joe nog niet zeker, "maar ik heb mijn oog wel op die van Doha", vertelt hij. "En in december de US Open of de Swim Cup Amsterdam." De US Open is van 4 tot en met 7 december in Atlanta, Georgia, de Swim Cup van 13 tot en met 15 december. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina