Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zwemmer Tjon A Joe vijfde in World Cup-finale

Zwemmer Tjon A Joe vijfde in World Cup-finale

11/10/2019 14:33 - Terence Oosterwolde

Zwemmer Tjon A Joe vijfde in World Cup-finale

Renzo Tjon A Joe eindigde als vijfde in de finale van de 50 vrij. Foto: Robert Wilson  

PARAMARIBO - In zijn eerste World Cup-finale ooit heeft Renzo Tjon A Joe het tot de vijfde plaats geschopt. De 24-jarige Surinaamse zwemmer tikte vrijdag in de finale aan in 22,35 seconden.

De gouden medaille werd gewonnen door de Rus Vladimir Morozov die 21,55 seconden klokte. Kosuke Matsui van Japan pakte het zilver in 21,98, terwijl de Amerikaan Michael Andrew (22,03) goed was voor brons. Plek vier was voor de Hongaar Maxim Lobanovskij (22,15).

Ook in de series van eerder op de dag bezetten deze zwemmers de eerste vier plaatsen, met als enige verschil dat Andrew als tweede naar de finale was overgegaan en Matsui als derde. Tjon A Joe drong als vijfde door tot de eindstrijd door in de series 22,43 seconden te klokken.

In de finale ging de Surinamer dus sneller. Zijn tijden in het Schwimm- und Sprunghalle im Europasportpark (SSE) in Berlijn, waren ook beter dan een week terug in Budapest, Hongarije toen hij zijn debuut maakte in de World Cup. Hij klokte een week geleden 22,79 seconden en werd tiende overall.

Tjon A Joe heeft in Berlijn nog het koningsnummer. Hij zwemt zaterdag de 100 meter vrije slag. De Surinamer is in heat 8 ingedeeld met Morozov (in Budapest kampioen op de 50 en 100 meter), Matsui, Lobanovskij en de Nederlander Jesse Puts. Een week geleden klokte Tjon A Joe 50,19 seconden en eindigde hij als negende.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina