Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Familie verdachten niet blij met verklaringen getuige

Familieleden verdachten ontstemd over verklaringen getuige

10/10/2019 05:36 - Van onze redactie

Familieleden verdachten ontstemd over verklaringen getuige

 

PARAMARIBO - Familieleden van Regillio V. en Iwan M. waren niet blij met de verklaringen van een slachtoffer. De twee worden samen met Quincy M., Claimen T. en Revelino V. verdacht van een beroving in de nacht van 14 mei. De groep zou hebben ingebroken in een loods in de nabije omgeving van politie Geyersvlijt.

Tijdens de getuigenverklaring moesten de familieleden een paar keer tot orde geroepen worden door een politieambtenaar in de zaal. "Wat gebeurt er met deze vrouw?" bromde de moeder van Regillio V. die het niet eens was met de verklaring van de getuige. Een broer van Iwan M. vond dat zijn broer zomaar wordt bezwaard. "Deze vrouw staat gewoon te liegen", ergerde hij zich.

De politieman: "Meneer, u stoort de zitting. U moet rustig blijven anders ga ik u buiten zetten." De familieleden spraken daarna minder luid, maar het gemompel ging wel door. De getuige zei dat ze Iwan M. heeft herkend op camerabeelden omdat hij één van de beveiligingsmannen van de loods was. De andere vier heeft ze ook op de beelden herkend. Ze vermoedt dat Iwan M. zijn medeverdachten bewust in de loods heeft gelaten.

De verdachte ontkent alle beschuldigingen. "Ik was die dag vrij. Ik was twee dagen met verlof", zei hij aan rechter Duncan Nanhoe en officier van justitie Rayshree Koendan. Hij zou ook zijn mishandeld door een broer en vrienden van het slachtoffer.

De overige verdachten kwamen dinsdag niet aan het woord, maar van hun gezicht was goed af te lezen dat ze het niet eens zijn met de bezwarende verklaringen. De getuige zei dat er een kluis is weggenomen met achtduizend US dollar, twintigduizend euro en andere spullen. De zaak is uitgesteld naar 12 november. Op die dag worden enkele andere getuigen gehoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina