Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bankovervaller verrast met dagenlang ’laatste woord'

Bankovervaller verrast met ’laatste woord’ van vijf dagen

10/10/2019 03:18

Bankovervaller Michael Jauernik.

Bankovervaller Michael Jauernik. Foto: DPA  

BERLIJN - Een Duitse bankovervaller heeft zijn juridische recht op het ’laatste woord’ in de rechtbank aangewend voor een speech die vijf dagen duurde. Zijn betoog haalt de internationale media.

Het recht van het laatste woord wordt in veel gevallen niet eens gebruikt. Na het hele proces hebben sommige verdachten weinig fiducie in het nut ervan, schrijft CNN. Michael Jauernik (71) verraste dan ook alles en iedereen.

De man - die een zonnebril droeg - oreerde over 'incompetente' aanklagers en stelde dat hij meer juridische kennis had dan zijn advocaat. Veel hielp de speech overigens niet: Jauernik verdwijnt voor 12,5 jaar achter de tralies, bepaalde de rechtbank.

Jauernik werd veroordeeld voor drie bankovervallen, poging tot moord en wapenbezit. De advocaat van Jauernik heeft beroep aangekondigd. Of een nieuwe megaspeech in het verschiet ligt, is nog onduidelijk. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina