Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Natin Lelydorp fleurt Kofidjompoplein op

Natin Lelydorp fleurt Kofidjompoplein op

08/10/2019 18:11 - Cheflin Paulus

Studenten van Natin Lelydorp geven het Kofidjompoplein een facelift.

Studenten van Natin Lelydorp geven het Kofidjompoplein een facelift. Foto: Natin Lelydorp  

PARAMARIBO - Maandagochtend heerste er een drukte op het Kofidjompoplein. Meer dan vijftig studenten van het Natuurtechnisch Instituut (Natin) in Lelydorp waren bezig het plein op te fleuren. Tientallen mensen kwamen, vermoedelijk uit nieuwsgierigheid, kijken wat er gebeurde.

De coördinator van de actie, Gina Persaud, vertelt de redactie dat de werkzaamheden van de studenten vallen binnen een klein milieuproject voor het eerste leerjaar van de opleiding. Dit wordt in plaats van de ontgroening als deel van de vorming van de studenten gehandhaafd. De coördinator zegt dat de school districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid- Oost heeft benaderd om het project uit te kunnen voeren.

Hankers vertelt aan de redactie dat zij heel erg onder de indruk is van de bijdrage van de studenten; het Kofidjompoplein heeft nu een veel mooier aanzicht gekregen. Persaud zegt dat gedurende de rest van de week ook andere activiteiten ontplooid zullen worden door de studenten. Dinsdag is er een motivatiesessie en donderdag een sportdag. 

Er zijn ongeveer 52 studenten in het eerste jaar van Natin Lelydorp. Op enkele uitvallers na was het overgrote deel van de groep aanwezig, zegt Persaud. Natin-studenten uit Paramaribo en Nickerie zullen volgens de coördinator hetzelfde doen in hun district. Zij zegt dat er met het project teruggegeven wordt aan de gemeenschap door iets te doen in het voordeel van alle burgers. Een deel van de studenten was enthousiast.

"Sommigen waren echt gedreven. Een ander deel was eerlijk gezegd gewoon bezig omdat zij daar moesten zijn. Er zijn mensen in soorten, dus dat zal je zeker hebben. Maar het resultaat is mooi en het is deel van de vorming van de studenten", aldus de coördinator. Enkele pilaren rondom de speeltuin zijn opnieuw geverfd. Ook is er zand geplaatst op het plein en het terrein is ontdaan van vuil. Palen die scheef stonden in de speeltuin en rondom het plein zijn rechtgezet en schoongemaakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen