Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vlijter debuteert met nederlaag bij Aris Limassol

Gleofilo Vlijter debuteert met nederlaag bij Aris Limassol

06/10/2019 09:04 - Marinio Balsemhof

Gleofilo Vlijter in actie bij de nationale selectie van Suriname. Vlijter debuteerde vrijdag met een nederlaag bij Aris Limassol.

Gleofilo Vlijter in actie bij de nationale selectie van Suriname. Vlijter debuteerde vrijdag met een nederlaag bij Aris Limassol.  

PARAMARIBO - Het debuut van Gleofilo Vlijter bij Aris Limassol is niet verlopen zoals hij het had gehoopt. De Surinaamse international speelde vrijdag de volle negentig minuten tegen Alki Oroklini, maar kon zijn ploeg niet voor een nederlaag behoeden. In Lárnaka werd een goal van de Surinamer afgekeurd doordat een medespeler een overtreding zou hebben begaan in het strafschopgebied. Zij verloren uiteindelijk met 1-0.

"Het was heerlijk om te kunnen spelen", zegt Vlijter vanuit Limassol. Hij zegt dat het niveau veel hoger was dan hij had verwacht. "Misschien kwam het ook doordat de twee beste ploegen van de tweede divisie tegen elkaar speelden", denkt de Surinaamse aanvaller luidop. Hij zegt dat er veel strijd en spanning was en dat maakte het verlies pijnlijker. Vlijter is onder de indruk van de voetbalsfeer in Cyprus. "Het stadion was bomvol", zegt hij.

De spits vertelt dat er ook veel beleving onder de spelers en de supporters is. Hij vindt dat dit een extra boost geeft om voetballers te kunnen motiveren. Volgens Vlijter wordt er veel van hem verwacht. "Er is meer druk op me, omdat ik als een van de besten van het team wordt gezien. Ook moet ik voor de doelpunten zorgen, dus wordt er veel druk op mij gezet", aldus de zoon van de Surinaamse oud-international Ifanildo Vlijter. Hij vindt het niet erg dat er zoveel van hem wordt verwacht.

Hij werkt hard om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen. "Ik wil zoveel mogelijk doelpunten maken of misschien zelfs topscorer worden dit seizoen. Ook zou het top zijn als ik aan de hand van mijn prestaties een mooie stap kan maken naar een hogere divisie of een club die hoger op speelt." Vlijter meldt zich maandag bij de Surinaamse selectie, die zich voorbereidt op de wedstrijd tegen Saint Vincent en de Grenadines. De spits was in de laatste wedstrijd tegen El Salvador vier keer trefzeker en hoopt dat hij ook in de komende interlands een grote en belangrijke bijdrage kan leveren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina