Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstructurering bij Kersten Hospitality

Herstructurering bij Krasnapolsky en Berg en Dal

05/10/2019 17:07 - Merredith Bruce

Om het voortbestaan van hotel Krasnapolsky en Berg en Dal Resort te garanderen, heeft de holding besloten het management van deze bedrijven over te dragen aan Interamerican Promo Hotels.

Om het voortbestaan van hotel Krasnapolsky en Berg en Dal Resort te garanderen, heeft de holding besloten het management van deze bedrijven over te dragen aan Interamerican Promo Hotels. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Met het oog op waarborging van de continuïteit, is de bedrijvengroep Kersten bezig met de herstructurering van haar onderdeel ‘Kersten Hospitality’. In verband daarmee worden er gesprekken gevoerd met Interamerican Promo Hotels (IPH), een internationale onderneming die gespecialiseerd is in hotelmanagement, om de directievoering van hotel Krasnapolsky en Berg en Dal over te nemen.

Dit bevestigen Antoine Brahim, algemeen directeur van Kersten Holding en Egon von Foidl, IPH-stafvertegenwoordiger in Suriname, tegenover de Ware Tijd. Brahim legt uit dat de herstructurering pure noodzaak is. "Hotel Krasnapolsky bestaat al sinds 1973. Het gebouw is dus al bijna vijftig jaar oud. Als je niet meegaat met de tijd, je faciliteiten niet moderniseert en aanpast aan de hedendaagse behoeften en internationale normen en standaarden, zal je niet overleven."

Het besluit om met IHP in zee te gaan heeft volgens Brahim te maken met de kennis, ervaring en expertise die de onderneming heeft op het gebied van hotelmanagement. Als bewijs daarvan verwijst hij naar hotel Courtyard Marriott waar IHP al jaren het management over heeft. Von Foidl is daar de algemeen directeur.

Het voornaamste doel van het herstructureringsplan is om de bedrijven gezond te maken. Als onderdeel hiervan worden ook de faciliteiten en de branding meegenomen. "Het is een heel moeilijke en zeer competitieve sector, waarbij je moet concurreren met grote buitenlandse groepen van bedrijven", noemt Brahim een andere overweging om met IHP in zee te gaan. De herstructurering is nog in een pril stadium.

De verwachting is volgens de Kerstenvertegenwoordiger wel om dit jaar nog de samenwerking met IHP te concretiseren en volgend jaar te beginnen met modernisering van de bedrijven. Brahim benadrukt dat Krasnapolsky en Berg en Dal normaal onder de Kersten Holding zullen blijven.

Von Foidl zegt desgevraagd dat de IHP het voorstel heeft geopperd voor de uitvoering van het management. Het is volgens hem de bedoeling om zowel het hotel als het resort volgens top internationale standaarden in te richten. Dat geldt voor onder andere de kamers, de lobby, de restaurants en de lodges. Over de investering die daarmee gemoeid gaat wil hij vooralsnog geen uitspraken doen. "Maar ik kan u wel zeggen dat het een aanzienlijke investering is." Er zijn gesprekken gevoerd met de Amerikaanse hotelketen Holiday Inn om hotel Krasnapolsky naar haar standaarden in te richten.

Verder zijn er plannen om het wellnesscenter in Berg en Dal om te vormen tot een 'maroon wellness center', gebaseerd op de gebruiken en technieken van de marroncultuur. De IHP-vertegenwoordiger gelooft dat dit alles Suriname economische voordelen zal opleveren. "Suriname heeft kwaliteitsproducten nodig maar daar ontbreekt het nog aan." Hij verwacht dat de renovatie van het hotel in het eerste kwartaal van 2020 zal plaatsvinden en die van het resort al in januari. Waar nodig zal ook het personeel worden getraind.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen