Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BvL roept leraren op school niet te bezoeken

BvL roept leraren op maandag school niet te bezoeken

05/10/2019 13:39 - Naomi Hoever

Reshma Mangre, voorzitter van de BvL.

Reshma Mangre, voorzitter van de BvL. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “We have to get up and stand up for our right”, roept een strijdvaardige Reshma Mangre, voorzitter van de BvL. zaterdag op World Teachers Day haar leden op tijdens een bijeenkomst in theater Unique.

De leraren van de VOS-scholen aangesloten bij de BvL zullen maandag niet opdagen. Zij zijn door de bond opgeroepen om zich in het bondsgebouw aan te melden. "Al komt de minister met 'no work no pay'. We wachten op haar. Ook daarop hebben we een antwoord."

De acties die de bond deze week heeft aangekondigd gaan maandag door op de eerste officieel schooldag voor studenten. Dat heeft de ledenvergadering eerder zaterdag beslist.  Met deze houding wil de bond de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier, dwingen tot onderhandelen.

De vakorganisatie verzet zich tegen het voorstel van het ministerie om op het Lyceum 1 en 2 en Havo een drie koppige leiding aan te stellen. Volgens de bond zijn de onderdirecteuren bevoegd en bekwaam om in aanmerking  te komen voor de vacante posities.

Daarnaast eisen de leraren hun TWK-gelden op volgens het herwaarderingsbesluit van april 2016, geen inkorting van hun vakantieperiodes, correctie inschaling en een betere mutatiebeleid. Voorts werpt de bondsvrouw op dat schoolhoofden van mulo en basisscholen worden gedegradeerd tot leerkracht ondanks dat ze bevoegd zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina