Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brug Saramaccadoorsteek wordt mogelijk vervangen

Brug over Saramaccadoorsteek wordt mogelijk vervangen

04/10/2019 20:51 - Cheflin Paulus

Het hoofd van de afdeling verkeer, Henk Wip.

Het hoofd van de afdeling verkeer, Henk Wip. Foto: YouTube  

PARAMARIBO - De brug over de Saramaccadoorsteek wordt mogelijk binnenkort vervangen door een nieuwe brug. Het plan van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) om aan deze brug te werken is niet in de koelkast gestopt. Dit bevestigt het hoofd Verkeer, Henk Wip in gesprek met de krant.

Om de overbelasting van de voornoemde brug te verhelpen is de Beekhuizenbrug enkele maanden geleden opgeleverd. "De planning is dat die brug bij de Saramaccadoorsteek vervangen wordt. Het is een kwestie van tijd", vertelt Wip. Volgens het afdelingshoofd klopt het niet dat de nieuwe brug te Beekhuizen weinig gebruikt wordt door autobestuurders.

"Je moet nagaan dat wij een aantal bruggen hebben over het Saramaccakanaal. Allemaal worden gebruikt, maar de intensiteit verschilt. De Beekhuizenbrug heeft geen filevorming. Het is wel druk bereden in de ochtend", benadrukt het afdelingshoofd.

Een mogelijkheid om via de Jules Wijdenboschbrug een rechtstreekse verbinding aan te leggen naar de Beekhuizenbrug heeft het ministerie al bekeken. Hij zegt dat hiermee de filevorming aan de Van 't Hogerhuysstraat niet verholpen wordt. "Die optie om vanuit de brug een weg via Beekhuizen te banen is meerdere malen geopperd. Alleen zitten wij met de vraag wat het rendement daarvan is. Persoonlijk zeg ik dat wanneer je het probleem bij de rotonde oplost, je het verkeer gedeeltelijk al zo hebt geholpen."

Wip zegt dat het ministerie nu maatregelen treft om nabij de rotonde een verkeerslicht in gebruik te nemen om filevorming op de Wijdenboschbrug te voorkomen. Dit licht zal alleen onder politietoezicht gebruikt worden om weggebruikers die richting Commewijne reizen ordelijk door te laten stromen. Dit om de filevorming te ordenen. "Ik ben voorstander om het probleem bij de bron op te lossen en dat is bij de rotonde."

Recentelijk heeft de afdeling Verkeer van het ministerie ook het verkeerslicht aan de Slangenhoutstraat aangepast. De fasering is aangepast, waardoor het verkeer vanuit het noorden van Paramaribo vlotter kan doorstromen. De komende tijd zullen de nieuwe aanpassingen goed geobserveerd worden om na te gaan wat nog verder moet gaan gebeuren om het verkeer vlotter door te laten stromen, aldus Wip.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina