Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Samengaan NPS en DNL niet uitgesloten

Samengaan NPS en De Nieuwe Leeuw niet uitgesloten

03/10/2019 06:46 - Naomi Hoever

Samengaan NPS en De Nieuwe Leeuw  niet uitgesloten

Dharm Mungra (m), geflankeerd door Japhet Diko (l) en John Nasibdar, toont het verkiezingsprogramma Wan Nyun Winti Musu Wai van het Megafront in 2015. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Een samenwerking tussen De Nieuwe Leeuw (DNL) en de Nationale Partij Suriname (NPS) wordt niet uitgesloten. “Wij zijn nog bezig de zaken te bekijken en te bespreken”, reageert NPS-voorzitter Gregory Rusland desgevraagd kort tegenover de Ware Tijd.

De Nieuwe Leeuw onder leiding van Dharm Mungra was zaterdag prominent aanwezig op de feestvergadering van de NPS in verband met haar 73ste jaardag. Mungra om een reactie gevraagd zegt dat zijn organisatie met verschillende partijen contact heeft gehad. NPS is de eerste die positief heeft gereageerd op het verzoek om te praten.

Mungra: "Wij hebben een missie dat er een wijziging moet komen. Als er geen verandering komt in de situatie waarin het land verkeert, wordt het funest en gaan we naar de afgrond. Wij willen samenwerken met elke positief ingestelde partij. Het probleem is te groot." 

De voorzitter is op dit moment nog niet op het punt voor samenwerking. "Een samenwerking moet wederzijds zijn. Wij kunnen zo ver zijn, maar de tegenpartij is dat misschien nog niet."

Mungra laat zich lovend uit over de groene partij. "Bij de NPS kan je bogen op ervaring en kennis en samenwerking op termijn. Wij hopen op een goede band op weg naar de verkiezingen." Hij staat er open voor om de NPS te schragen in het doel dat zij nastreeft en zegt dat er verschillende opties zijn voor samenwerking.

De voorzitter van DNL heeft als motto nieuwe en hoge politieke moraal en ethiek. Hij legt uit dat het kiesstelsel en de diverse bevolkingsgroepen maakt dat een politieke organisatie open moet staan voor iedereen en zich niet op één bevolkingsgroep moet focussen. Met die gedachte vormde hij in 2014 het Megafront, een alternatief middenblok van partijen die buiten het parlement zaten en nooit regeermacht hebben gehad.

Mungra was toen van oordeel dat partijen die deel zouden uitmaken van het blok niet onder de noemer 'oude politiek' geplaatst moesten worden. Deze combinatie had een alternatief moetenbieden voor het Nieuw Front Plus en Mega Combinatie Plus. Ongeveer zes partijen maakten deel uit van het verbond, dat geen enkele zetel behaalde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina