Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inspecteurs behalen vliegbevoegdheid Boeing 777

Casas-inspecteurs behalen vliegbevoegdheid Boeing 777

01/10/2019 02:33 - Van onze redactie

De Boeing 777.

De Boeing 777. Foto: wikipedia.org  

PARAMARIBO - Anjulio Wolf en Dennis van Genderen, inspecteurs van luchtvaartautoriteit Casas, hebben bij het Boeing-trainingscentrum in de Verenigde Staten (VS) de vliegbevoegdheid Boeing 777 behaald. Dit is onderdeel van het certificeringsproces dat de national carrier, Surinam Airways, ondergaat.

Het is de bedoeling dat de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) midden november op de mid-Atlantische route tussen Paramaribo en Amsterdam vice versa de de Airbus 340 vervangt door de Boeing 777.

Om adequaat toezicht te kunnen houden op de operatie van de SLM en op de juiste wijze te participeren in het certificeringsproces voorafgaand aan de officiële ingebruikname van het 'nieuwe' toestel, is het behalen van de eerder genoemde bevoegdheid noodzakelijk.

Casas, de burgerluchtvaartautoriteit van Suriname, toetst in dit proces of de SLM bij de introductie van het voor haar nieuwe type vliegtuig voldoet aan de internationale standaarden voor vliegveiligheid. Die zijn vastgelegd in de conventies van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO), waarvan Suriname lid is.

Het certificeringsproces duurt ongeveer een half jaar en is al enkele maanden geleden begonnen. Het toestel van de SLM staat gespoten in de maatschappijkleuren met bijbehorend logo klaar in de VS en is door de luchtvaartautoriteiten van dat land vliegoperationeel in orde bevonden en vrijgegeven.

De kist zal binnen afzienbare tijd naar Suriname worden gevlogen. Vorige week zijn piloten van de SLM in de VS begonnen aan een omscholingstraining voor het besturen van de Boeing 777. Door de introductie van deze kist gaat de national carrier mee met de ontwikkeling in de luchtvaart, waarbij wordt afgestapt van viermotorige toestellen, zoals de huidige Airbus 340, naar tweemotorige, in dit geval de Boeing 777.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina