Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Campagne Suriname Moves heeft meerledig karakter

Campagne Suriname Moves heeft meerledig karakter

30/09/2019 17:11 - Jason Pinas

Suriname Moves.

Suriname Moves. Foto: Regilio Derby  

PARAMARIBO - “We willen met dit initiatief fellowship stimuleren; ook dat mensen meer bewegen en meer leren van het land.” Dit stelt coördinator Rachel Koningsbloem-Pinas doelend op de campagne Suriname Moves van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). Het startsein is vrijdag gegeven met een wandeling door de historische binnenstad van Paramaribo.

De groep van ongeveer twintig deelnemers onder wie first lady Ingrid Bouterse-Waldring en minister Stephen Tsang van HI&T, heeft duidelijk genoten van de wandeling. Een brassband en de uitleg door gidsen verhoogden de sfeer. "We rijden er elke dag langs maar beseffen niet dat er zoveel geschiedenis in schuilt. Wanneer je loopt valt het beter op", zegt Koningsbloem-Pinas.

Ze zegt dat er bewust ervoor is gekozen om de campagne op Wereld Toerismedag te lanceren omdat hiermee aandacht wordt gevraagd voor de toerismesector. Daarom zijn na de wandeling diverse lokale artiesten onder wie Koloku, percusionist Bongo Charlie en Emanuel Sanvisi in de gelegenheid gesteld hun kunnen te tonen.

"We willen eigenlijk laten zien wat Suriname heeft aan toerismeproducten, maar ook de bewustwording voornamelijk bij jongeren brengen zodat ze weten van de potentie van de sector en meer daarin gaan investeren. De andere sectoren raken een beetje uitgeput, maar het toerisme heeft heel veel potentie", aldus Koningsbloem-Pinas. Ze benadrukt dat Suriname alles heeft om uit te groeien tot een groot toeristisch land.

Minister Tsang zegt dat Suriname Moves een landelijk karakter zal krijgen en daarvoor zullen ook in de districten mensen worden aangemoedigd om meer te bewegen. Het project wordt daarom uitgevoerd in samenwerking met de ministeries van Sport- en Jeugdzaken, Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling.  Er moet wel nog worden afgesproken op welke dagen en tijden de wandelingen gehouden zullen worden.

Tijdens die activiteiten zal de deelnemers ook worden gewezen op het belang van een schoon milieu. Volgens Koningsbloem-Pinas zal niemand worden uitgesloten. "De mensen hoeven niet te lopen, maar kunnen ook fietsen. We denken ook aan bijvoorbeeld senioren en mensen met een beperking." Ze zegt dat er een werkgroep met verschillende partners wordt samengesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina