Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WK-atletiek: Vanan gediskwalificeerd

WK-atletiek: Vanan gediskwalificeerd op 200 meter

29/09/2019 15:10 - Terence Oosterwolde

WK-atletiek: Vanan gediskwalificeerd op 200 meter

Jeffrey Vanan werd zondag op de WK gediskwalificeerd. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Jeffrey Vanan is niet zo lang terug vanwege een lane violation gediskwalificeerd op de 200 meter tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Doha, Qatar. De Surinaamse sprinter die met een wild card meedeed, was zondag als laatste, achtste gefinisht in 21,51 seconden.

In eerste instantie kreeg hij nog een tijd toebedeeld, maar daarna werd bekend dat hij was gediskwalificeerd. Vanan, die in baan 2 liep, heeft in heat 5 op de binnenlijn gelopen. Daarop staat automatische diskwalificatie en wordt vervolgens de tijd geschrapt. De Surinamer was langzamer gegaan dan zijn personal- en season-best van 21,12 seconden.

Tegenover de Ware Tijd bevestigt voorzitter Dennis Mac Donald van de Surinaamse Atletiekbond (SAB) de reden van de DQ. "Bij het nemen van de bocht heeft hij op de lijn gelopen", aldus Mac Donald vanuit Qatar. Volgens hem startte Vanan "vrij goed", "maar zoals ik eerder aangaf is het veld enorm sterk. Als je met een wild card deelneemt, hoop je dat je de next round haalt. Helaas zat het er niet in voor Vanan", aldus de SAB-voorzitter.

De serie werd gewonnen door Aaron Brown van Canada, die 20,10 seconden klokte. Hij klopte de Brit Miguel Francis, die vanaf de start comfortabel aan de leiding liep maar tegen het einde gas terugnam, op de lijn. De tijd van Francis was 20,11. Ook Rasheed Dwyer van Jamaica (20,37) plaatste zich als nummer drie automatisch voor de halve finale. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina