Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vanan: 'Dit is het ergste wat me is overkomen'

Vanan: 'Dit is het ergste wat me is overkomen'

29/09/2019 22:32 - Terence Oosterwolde

Jeffrey Vanan is terneergeslagen na zijn diskwalificatie op de WK atletiek in Doha.

Jeffrey Vanan is terneergeslagen na zijn diskwalificatie op de WK atletiek in Doha. Foto: Collectie Jeffrey Vanan  

PARAMARIBO - De wereldkampioenschappen atletiek zijn in mineur geëindigd voor Jeffrey Vanan. De Surinaamse sprinter werd zondag in Doha gediskwalificeerd op de 200 meter omdat hij op de lijn liep. "Dit is het ergste wat me is overkomen!" zegt hij aangeslagen tegen de Ware Tijd.

Vanan heeft het enkele uren na zijn race nog steeds moeilijk als hij over het voorval praat. "Boi, het is een beetje misgegaan. Niet een beetje eigenlijk, het is helemaal misgegaan", uit hij zich gefrustreerd. "Ik heb op de lijn gelopen en dat was juist één van de dingen waarop we hebben getraind; dat ik zoveel mogelijk ver van de lijn moest lopen."

Hij heeft geen pasklaar antwoord waarom het dan toch misging. "Ik weet het niet, ik weet het niet", stamelt hij. "Het hele jaar heb ik gelopen, veel gelopen, veel wedstrijden. Het wedstrijdritme zat erin. Ik was ook niet zenuwachtig. Ik dacht: hoe ik het ook draai of keer ik moet gaan lopen. Het is gewoon misgegaan."

Wat Vanan extra pijn doet, is dat het hem op zo een groot toernooi is overkomen. "Ik heb het hele seizoen door getraind om deze wedstrijd te lopen en dan presteer ik dit. Dat is een beetje minder. Toen ik in de bocht was, zag ik al van 'yo, ik loop op de lijn'. Vanaf toen begon het mis te gaan. Die hele race werd toen helemaal fout", kijkt hij terug op het fatale moment.

Vanan kreeg in eerste instantie een tijd toebedeeld (21,51 seconden), maar kort daarna volgde de diskwalificatie. "Een DQ op een WK is het ergste wat je kan overkomen als atleet. Op een kleine wedstrijd denk je nog van 'nou, het komt goed', maar op de WK waar iedereen kijkt … Ik denk dat dit het ergste is wat me is overkomen gedurende mijn carrière. Ik baal ontzettend van het feit dat ik op de lijn heb gelopen, maar ja, het is gewoon wat het is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina