Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Regering druk bezig met lening 500 miljoen USD’

'Regering wil US$ 500 miljoen lenen; stuwdam is onderpand'

29/09/2019 00:32

De NPS-voorzitter Gregory Rusland wordt begeleid naar het podium.

De NPS-voorzitter Gregory Rusland wordt begeleid naar het podium. Foto: Regilio Derby  

PARAMARIBO - Gregory Rusland heeft informatie dat de regering druk bezig is om een lening van 500 miljoen US dollar af te sluiten met de internationale financierder Oppenheimer. Voor deze nieuwe lening zou de Afobaka Stuwdam als onderpand dienen.

Dat zei de NPS-voorzitter zaterdagavond bij de viering van 73 jaar NPS in Grun Dyari. Rusland noemde dit een zeer ernstige zaak die het volk niet moet accepteren. "Het gaat om heel veel geld en we gaan veel rente per jaar betalen. Opvallend is dat deze lening acht maanden voor de verkiezing wordt gedaan", benadrukt Rusland.

In 2016 heeft de regering al 550 miljoen US dollar geleend bij Oppenheimer, tegen een rente van 9,25 procent met een looptijd van tien jaar. Precies een jaar geleden bedroeg die schuld nog altijd 550 miljoen US dollar, volgens de financiële nota die het ministerie van Financiën toen aanbood aan de Nationale Assemblee, ter toelichting van de ontwerpbegroting voor het dienstjaar 2019.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina