Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Studenten ontstemd over stopzetting PhD-School

Studenten ontstemd over stopzetting PhD-School

27/09/2019 17:09 - Merredith Bruce

Studenten ontstemd over stopzetting PhD-School

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het besluit van het universiteitsbestuur om de voortgang van de PhD-School voorlopig aan te houden, heeft kwaad bloed gezet bij studenten. Zij voelen zich ‘aan het lijntje gehouden’ en zelfs ‘misleid’.

Zo blijkt uit reacties die aan de krant worden voorgehouden. Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit (Adek) heeft deze week het besluit genomen om de PhD-School die een jaar terug is opgezet voorlopig stop te zetten. De voorzitter van het universiteitsbestuur, Eric Jagdew, zei woensdag tegen de krant dat dit besluit ermee te maken heeft dat het policydocument met betrekking tot de opleiding niet helemaal in orde bleek te zijn om een doorstart te kunnen maken.

Na enkele zaken in overweging te hebben genomen, had het bestuur geen andere keus dan voorlopig ermee te stoppen. Dit besluit is ook mede ingegeven doordat de resterende leden van de PhD-board naderhand besloten om de werkzaamheden te stoppen. Er zijn twee van de vijf modules afgerond.

Jagdew verzekert dat het besluit weloverwogen is genomen. De studenten, zo een vijftien, krijgen hun inschrijfgeld terug. Het inschrijfgeld per student bedroeg SRD 1.200 en per module 500 US dollar. De groep is dinsdag per brief door het universiteitsbestuur op de hoogte gesteld van het besluit. "Wij betreuren dit, maar zagen geen mogelijkheid om verantwoord de PhD-School voort te zetten", staat onder meer opgetekend. "In de naaste toekomst zal, indien de omstandigheden zich wijzigen en de voorbereidingen ten genoegen van het bestuur van de universiteit zijn afgerond, bekeken worden of er weer een aanvang zal worden gemaakt met een PhD-School."

Jack Menke, voormalig voorzitter van het universiteitsbestuur die als voorzitter verbonden was aan de PhD-board kan zich niet indenken dat zo een besluit is genomen. Volgens Menke zijn zaken die worden genoemd als reden voor de voorlopige stopzetting "pertinent onjuist". Hij beweert dat het policydocument wel degelijk voldoet aan de voorwaarden. "Er is totaal geen grondslag voor dit besluit." Menke was één van de hoofdinitiatiefnemers voor het opzetten van de PhD-School.-

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina