Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouw ziekenhuis Atjoni voorlopig van de baan

Bouw ziekenhuis Atjoni voorlopig van de baan

23/09/2019 08:06 - Jason Pinas

Volgens districtscommissaris Humphrey Jeroe is de bouw van het streekziekenhuis te Atjoni uitgesteld.

Volgens districtscommissaris Humphrey Jeroe is de bouw van het streekziekenhuis te Atjoni uitgesteld. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De bouw van het streekziekenhuis te Atjoni is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit bevestigt districtscommissaris Humphrey Jeroe van het bestuursressort Boven-Suriname aan de Ware Tijd. Aanvankelijk zou het startsein voor de bouw eind juni gegeven worden.

Wat de concrete reden is voor de voorlopige stopzetting van dit project wil de districtscommissaris niet prijsgeven. "De plannen voor de bouw van het ziekenhuis staan nog overeind. Maar ontsla mij voor deze keer van de verantwoordelijkheid om aan te geven wanneer. We zijn bezig op de achtergrond en wanneer we zover zijn zal men dat merken", aldus Jeroe.

De burgervader zegt wel dat technische omstandigheden mede hebben geleid tot het opschorten van het project. "Er moesten documenten opgemaakt worden. De aannemer en het ministerie van Volksgezondheid moesten enkele zaken in orde maken en dat vergt meer tijd dan waarop we hadden gerekend. Maar we hebben nog altijd de intentie om het ziekenhuis te bouwen."

Plaatselijke bewoners zeggen tegen de krant dat hen niets is gezegd door het commissariaat. "Ik heb begrepen dat er een geldprobleem is, maar officieel hebben we niets gehoord", vertelt een dorpeling. Enkele anderen beamen dat er inderdaad niets is medegedeeld over de stand van zaken.

"Ze hebben ons niets gezegd, maar ik zal het jammer vinden als het ziekenhuis niet komt. Er zijn zoveel dorpen in dit gebied dus als het er komt zal het een grote verlichting voor ons zijn", zegt een bewoner. Sommigen denken dat het een politiek probleem is.

Jeroe heeft er begrip voor dat mensen teleurgesteld zijn. "Ik wil me op dit moment niet wagen om het aan tijd te binden, maar het ziekenhuis komt zeker", belooft de districtscommissaris.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina