Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • FIFA wil investeren in vrouwenvoetbal

FIFA wil investeren in vrouwenvoetbal

22/09/2019 12:03

VS, wereldkampioen vrouwenvoetbal 2019.

VS, wereldkampioen vrouwenvoetbal 2019. Foto: Getty Images  

MILAAN - FIFA-president Gianni Infantino heeft grote plannen om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal wereldwijd te stimuleren. De komende jaren wil de wereldvoetbalbond 1 miljard US dollar investeren. De investering van 1 miljard dollar moet uitgesmeerd worden over vier jaar, zo vertelde Infantino zondag op het FIFA-congres in Milaan.

Het plan is mede het gevolg van het WK vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk. Volgens Infantino was het toernooi een groot succes. "Zo'n competitie op topniveau hadden we blijkbaar nodig", zei de Zwitser, die er met het geld onder meer voor wil zorgen dat er ook een Nations League voor vrouwen komt. "We zullen de plannen net zo lang op de agenda houden tot ze zijn aangenomen."

De FIFA-conferentie werd een dag voor het FIFA-gala gehouden. Bij het gala wordt maandagavond de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar uitgereikt, de zogeheten FIFA's Best. De Nederlandse-Surinaams profvoetballer Virgil van Dijk, die vorige maand al verkozen werd tot Europees Voetballer van het Jaar, behoort tot de laatste drie kanshebbers. De captain van Oranje heeft concurrentie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina