Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond SBB barricadeert ingang

Bond SBB barricadeert ingang

20/09/2019 00:00 - Jason Pinas

Het personeel heeft sinds maandag uit ontevredenheid over de lonen het werk neergelegd.

Het personeel heeft sinds maandag uit ontevredenheid over de lonen het werk neergelegd. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - "U heeft ons een paar belangrijke zaken voorgehouden. We zullen daarom in goed vertrouwen - op basis van wat u ons heeft gezegd - ons actiemodel voor vandaag opschorten." Dit benadrukte Dino Souprayen, ondervoorzitter van de personeelsbond van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), donderdag tegen de politie-inspecteur die de stakende werknemers verzocht om hun barricade voor de ingang van het terrein te verwijderen.

Het personeel legde maandag het werk neer uit ontevredenheid over de lonen, maar de acties zijn verscherpt. Met jardinstoelen maakten ontevreden personeelsleden het onmogelijk voor bezoekers het kantoor te bereiken. Medewerkers die niet in staking zijn konden alleen via de buurman het terrein van de SBB bereiken. "Met alle respect hoor meneer, maar yu no man psa via a poort. Je gaat dan via de zijkant moeten boren", kreeg een man te horen toen hij naar binnen probeerde te gaan.

Na enkele uren werd de politie erbij gehaald. "De opdracht komt van hogerhand, daarom ben ik als inspecteur zelf gekomen. Ik kan u niet belemmeren om te staken, want dat is uw recht. Ik wil ook geen confrontatie, maar ik wil samen met u zoeken naar een oplossing", zei de inspecteur. "Ik heb van de directie begrepen dat de regering nu bezig is met de zaak, dus het heeft de aandacht van hogerhand. Ik ga u daarom verzoeken de ingang vrij te maken."

Na een kort beraad besloot het bestuur van de bond gehoor te geven aan het verzoek van de politie. Souprayen zegt tegen de Ware Tijd dat de directie de stakende medewerkers niet op het terrein wil hebben. "Vandaar dat we de poorten dichthouden. De directie heeft ons buiten gezet en het is no work no pay vanaf dinsdag", vertelt hij. De bondsman onderstreept dat het personeel duidelijkheid wil over het financiële gedeelte van de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). "We gaan door totdat we duidelijkheid hebben van de directie of de minister", aldus Souprayen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina