Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zoveelste staking bij SBB om geld

Zoveelste staking bij SBB om geld

17/09/2019 05:48 - Van onze redactie

Zoveelste staking bij SBB om geld

 

PARAMARIBO - De bond bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft maandagmorgen voor de zoveelste keer het werk neergelegd om af te dwingen dat het personeel beter wordt gewaardeerd. Het personeel wil dat de lonen die in US dollars vastgelegd zijn, worden uitbetaald tegen een betere koers dan de SRD 3,35 die sinds 2015 wordt gehanteerd.

"Sinds 2017 zijn we in gesprek over de cao", zegt bondsvoorzitter Lloyd Read. "Over andere zaken zijn wij het al lang eens, maar het financieel gedeelte blijft een heikel punt." De bond heeft voorstellen ingediend, maar kreeg maandag een tegenvoorstel dat als totaal ontoereikend van tafel werd geveegd.

Wat het tegenvoorstel is wil Read niet zeggen. Hij zegt dat - anders dan de staking zou doen vermoeden - er een goede relatie is met minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer. "Daar waar anderen weigerden de koers te bespreken, heeft hij dit wel gedaan en wil erover praten."

Drie weken terug diende de bond voorstellen in maar is erg ontevreden over het tegenbod dat de minister deed via waarnemend SBB-directeur Rene Somopawiro. "Elke werknemer werkt om vooruit te gaan en dat is nu niet het geval bij de SBB", verwoordt de bondsvoorzitter de situatie.

Door de actie liggen in feite alle activiteiten van de SBB stil; er is ook geen export mogelijk. Read benadrukt dat de werknemers van het controleorgaan te maken krijgen met situaties waarmee veel geld gemoeid gaat.

"Als dan de beloning wegblijft, begrijp je dat je daarmee de deur voor ongeoorloofde praktijken opengooit. Wij als bond staan daar niet achter en keuren het af. Maar het is wel een levensgroot probleem,"  aldus Read. Ook medio februari en medio juli is het werk neergelegd om deze kwestie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina