Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oud-bekende aangehouden

Oud-bekende aangehouden na wilde achtervolging

17/09/2019 17:53 - Cheflin Paulus

De twee verdachten liggen geboeid op de grond na hun arrestatie.

De twee verdachten liggen geboeid op de grond na hun arrestatie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De politie heeft bij de opzienbarende arrestaties van zondag een oud-bekende in de boeien geslagen. Op de hoek van de Kwattaweg en Van Idsingastraat Het gaat om Viradjo L. die samen met zijn comparant Dwight V. in een zwart gelakte pick-up voor tumult zorgde aan de Kwattaweg en omgeving. De man werd al enige tijd gezocht, bevestigt politiewoordvoerder Humphrey Naarden.

De twee mannen probeerden volgens Naarden de politie te ontlopen. "De intentie van de bestuurders was duidelijk. Ze wilden uit handen blijven van de collega's." Hij verwijst met deze uitspraak naar het roekeloos rijgedrag van de verdachten die na een aanrijding met hoge snelheid probeerden weg te komen.

Zwaargewapende leden van het Regio Bijstand Team (RBT) hebben samen met andere agenten voorkomen dat het tweetal kon vluchten. Anders dan in de samenleving wordt gesuggereerd ging het slechts om twee verdachten. "Die ene wilde verder te voet vluchten. Men gaf aan dat de politie op hem had geschoten. Dat is niet gebeurd. De wond aan zijn mond is door een val ontstaan", aldus Naarden.

Op sociale media gingen beelden van de veelbesproken arrestatie viraal. Er is volgens de politie gericht geschoten op de banden van de pick-up waardoor deze uiteindelijk tot stilstand gebracht kon worden op het trottoir van het Shell-pompstation op de hoek van de Arronstraat en de Van Idsingastraat. Het is niet bekend of een olielekkage bij het voertuig veroorzaakt is door een schot.

Uit onderzoek is gebleken dat de pick-up die de verdachten bestuurden gehuurd is. Naarden zegt dat als blijkt dat de eigenaar geen vinger in de pap heeft, deze het voertuig terugkrijgt. Viradjo L. en Dwight V. zijn in voorarrest en zullen volgens de politietopper flink aan de tand worden gevoeld.

Hij verzekert dat de RBT-leden geen vuurwapengeweld toepassen om de gemeenschap in levensbedreigende situaties te plaatsen. "Ze zijn getrainde eenheden die weten wat ze doen. Als er ergens geschoten wordt, ga plat liggen", adviseert hij. Het blijkt volgens hem vaker dat mensen nieuwsgierig zijn en beelden willen vastleggen bij politieoptreden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina