Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moengo Festival gaat dit jaar niet door

Moengo Festival gaat dit jaar niet door

17/09/2019 20:25

Moengo Festival gaat dit jaar niet door

 

PARAMARIBO - Het Moengo Festival 2019 gaat niet door; ook niet in St. Laurent, Frans-Guyana. Dit meldt organisator stichting Kibii in een persbericht. “Wij zullen ons dit jaar terugtrekken en met de gemeenschap in gesprek blijven over de voortzetting van het werk en de projecten van de stichting. Het festival zal groter en sterker terugkomen op een nog nader te bepalen datum”, benadrukt Kibii-voorzitter Marcel Pinas.

Na de persconferenties van 9 en 10 september waarin St. Kibii heeft gemotiveerd waarom het festival dit jaar niet in Moengo zal plaatsvinden, maar in St.Laurent, heeft de stichting volgens Pinas veel reacties ontvangen, vooral vanuit de gemeenschap in Moengo en Marowijne.

Het lag nimmer in de bedoeling van de organisatie om met de planning van het evenement van dit jaar de rug te willen keren naar eigen gemeenschap, staat in het persbericht. "Wij weten en erkennen hoe belangrijk het festival is voor Moengo en omgeving. Het is meer dan een feestje waar jaarlijks naar uitgekeken wordt."

Het Moengo Festival is een culturele aangelegenheid. De werkzaamheden en locatie zijn de afgelopen tijd helaas in een politieke sfeer terechtgekomen, staat in het persbericht. Stichting Kibii laat weten dat de politieke discussies die momenteel worden gevoerd, hebben geleid tot verdeeldheid. Die komt niet ten goede van de kern van het werk van de organisatie, die Marowijne verder wil ontwikkelen en internationaal op de kaart zetten door middel van kunst en cultuur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina