Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Compagniekreek: ‘Zonder dievenijzer geen school’

Inbraak in leerkrachtenwoningen OS Compagniekreek

17/09/2019 21:45 - Naomi Hoever

Inbraak in leerkrachtenwoningen OS Campagniekreek

 

PARAMARIBO - Drie leerkrachten van OS Compagniekreek keren pas terug naar hun standplaats wanneer hun woningen zijn voorzien van dievenijzer. De onderwijsgevenden genoten in Paramaribo van hun vakantie toen zij bericht kregen dat in drie van de negen leerkrachtenwoningen is ingebroken.

Zij vertrokken donderdag halsoverkop naar het dorp en troffen een complete ravage aan. De onverlaten zijn ervandoor gegaan met twee televisietoestellen, twee gascylinders en persoonlijke spullen. Verder hebben de inbrekers de stroomtoevoer van de woningen uitgeschakeld. De leerkrachten hebben aangifte gedaan bij de politie van Brokopondo, maar hebben tot nu toe niets vernomen over het onderzoek.

Leerkracht Geroldina Kastioe vertelt aan de krant dat dit niet de eerste inbraak is. Zij verzorgt al zes jaren les in het dorp en voelt zich met de vele inbraken niet meer veilig. De woningen van de leerkrachten staan tegenover de OS Compagniekreek. Het complex is niet verlicht en een er is geen omrastering. Achter de woningen belemmert een bosschage het overzicht over het terrein.

De gedupeerde leerkrachten hebben de minister en de directeur van Onderwijs vrijdag per brief geïnformeerd over de situatie. Ook hebben zij gevraagd om veiligheidsmaatregelen te treffen. Blijven die uit, dan zullen zij niet naar Compagniekreek reizen voordat het nieuwe schooljaar begint.

"Het gebeuren werkt demotiverend op ons. We voelen ons niet meer veilig. De huizen zijn niet voorzien van ijzerwerk." De leerkrachten hebben nog geen contact gehad met het traditioneel gezag van het dorp.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina