Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Krachten Volleybalbond bundelen

COMMENTAAR: Krachten Volleybalbond bundelen

16/09/2019 12:00

COMMENTAAR: Krachten Volleybalbond bundelen

 

BONDSVOORZITTER VERDY GETROUW van de Surinaamse Volleybond (Suvobo) heeft tijdens een overleg met kandidaat-voorzitters gezegd dat de verkiezing op 12 oktober dit jaar wordt gehouden. De stembusgang had sedert mei moeten plaatsvinden.

Ook minder prettige zaken zoals uitreiking van prijzen over de afgelopen twee seizoenen en afronding van de competitie in verschillende klassen zijn tijdens het overleg besproken. Dat het bestuurlijke binnen sportorganisaties in Suriname met horten en stoten gaat is geen nieuws, maar dat opeenvolgende besturen fouten blijven opstapelen geeft nauwelijks hoop op een betere toekomst.

Het geeft te denken dat Sandrina Hunsel, een van de succesvolste speelsters in Suriname, op de meeting met de kandidaat-voorzitters heeft gezegd dat als we willen dat de volleybalsport vooruit gaat, we elkaar met meer respect moeten behandelen. Dit is een aanklacht tegen de normen en waarden binnen de organisatie.

Wat Hunsel tot uitdrukking brengt is dat het verkeerd gaat aan een van de waardevolste beginselen in de sport. Wanneer een icoon als Hunsel zich daarover zorgen maakt, zijn we met beide benen beland in een ernstige maatschappelijke crisis bij de Volleybalbond. Deze opmerkelijke uitspraak mag niet worden weggewuifd en geeft reden tot onderzoek.

De volleybalbond heeft potentie om verder te groeien, maar dan moeten alle neuzen zoveel mogelijk in dezelfde richting wijzen met het doel het landsbelang te dienen. Dat drie vooraanstaande volleyballers met naam en faam zich opwerpen om de voorzittershamer over te nemen en het vaandel van de bond verder uit te dragen zegt iets over hun drang en inzicht om deze tak van sport naar een hoger niveau te tillen.

Overigens is dit een streven dat met enthousiasme moet worden begroet. De kunst is om een werkbaar en breedgedragen beleidsplan te presenteren, dat voldoende ingrediënten bevat om alle volleyballers erachter te krijgen, niet alleen naar de letter maar ook naar de geest.

De sport in Suriname heeft niet alleen behoefte aan een reguliere en traditionele aanpak, zoals de organisatie van een op maat gesneden competitie, maar meer nog aan out of the box denken. Als wij alles jaar in, jaar uit op dezelfde wijze doen, krijgen wij hetzelfde resultaat. Wat voorop moet staan is een doorbraak in vernieuwing en creativiteit. Het kader is er, maar de ondersteuning van alle positieve krachten is noodzakelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina