Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeven verkeersdoden in verkeersveiligheidsmaand

Verkeersveiligheidsmaand afgesloten: zeven verkeersdoden

15/09/2019 18:05 - Merredith Bruce

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol).

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) heeft zondag samen met het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) de Verkeersveiligheidsmaand afgesloten op het terrein van het ministerie. Helmut Gezius, voorzitter van de KSV, had er geen trots gevoel bij, vanwege de verkeersdoden die zijn gevallen in deze maand. "We kunnen onszelf niet met trots op de borst slaan, want we hebben ook weer in deze periode verkeersdoden gehad en wel zeven", sprak hij.

Desondanks, zegt Gezius, zal het korps samen met het ministerie van Justitie en Politie de noodzaak van deze jaarlijks activiteit onderschrijven. Dit stelt hij als reactie op opmerkingen van anderen of het nog langer zin heeft om hiermee door te gaan. "We blijven de zinvolheid van deze maand onderschrijven en verwerpen juist de zinloosheid van allerlei vormen van verkeersgedrag dat voor onnodig lijden zorgt."

De Juspol-minister heeft in zijn toespraak benadrukt dat de stijgende lijn van verkeersdoden zich zal voortzetten als niet samen, snel en actief actie wordt ondernomen. Het is volgens hem zaak dat de Verkeersveiligheidsmaand 2020 anders moet verlopen. Hij onderstreept ook de eigen verantwoordelijkheid. "Uw gedrag in het verkeer is doorslaggevend."

Verbetering en bevordering van de verkeersveiligheid is een van de prioriteiten van de regering, stelt de bewindsman. Hij heeft in dat kader enkele beleidsmaatregelen aangekondigd. Strengere sancties bij verkeersovertredingen is een daarvan.

De minister deelde mee dat er bij staatsbesluit van 5 september een Verkeersveiligheidsinstituut is ingesteld. Dit vloeit voort uit het strategisch plan Verkeersveiligheid 2018-2020. Het instituut zal als centraal punt dienen voor alles dat met verkeersveiligheid te maken heeft. Getrouw: "Er worden nu voorbereidingen getroffen voor de bemensing en de huisvesting."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina