Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel uitzendbureau gaat zich bundelen

Werknemers schoonmaakbedrijf gaan zich bundelen

14/09/2019 15:45 - Naomi Hoever

Werknemers schoonmaakbedrijf gaan zich bundelen

 

PARAMARIBO - Werknemers van schoonmaakbedrijf BT Cleaning & Services hebben de oprichting van een vakbond in voorbereiding. Zij verwachten dat daarmee hun belangen beter behartigd worden. Het bedrijf wordt ingehuurd door de SLM te Zanderij voor de schoonmaak van SLM-vliegtuigen en gebouwen op de luchthaven en werkt ook voor andere bedrijven.

Het personeel wil betere arbeidsvoorwaarden. De mensen zijn ontevreden over de werkkleding en over de vervoersmogelijkheden naar en van het werk. Bij de groep die is ingedeeld bij de SLM zijn er loonverschillen geconstateerd. Sommige werknemers verdienen niet eens het minimumuurloon dat in juni wettelijk is verhoogd van SRD 6,14 naar SRD 8,60.

Melissa Inge is namens vakcentrale C-47 de coördinator om te komen tot de bundeling. "Middels een vereniging kunnen de arbeidsomstandigheden beter worden aangepakt." Ze voegt toe dat het 'uitzendbureau' op verschillende plekken krachten aan het werk heeft.

De groep die problemen ervaart, wil zich bundelen. Inge is ervan overtuigd dat naarmate de bundeling gestalte krijgt ook andere personeelsleden zich zullen aansluiten. "Het is altijd goed als mensen collectief strijden." Inge noemt een gesprek met de directie van BT Cleaning 'geruststellend."

"Ik heb niet de indruk dat de directie onwelwillend is." Ze zegt dat bij het gesprek gebleken is dat de directie de wetswijziging als een challenge, een uitdaging, ervaart. Het wordt een grote uitdaging voor de particuliere organisaties genoemd om te voldoen aan wetten als blijkt dat de inkomsten niet toenemen. Inge stelt dat de directie de indruk gewekt heeft dat ze de wet niet met voeten treedt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina