Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maisha Neus betuigt spijt

Maisha Neus betuigt spijt voor dronkenmansrit

13/09/2019 10:56 - Jason Pinas

Strei!-voorzitter Maisha Neus.

Strei!-voorzitter Maisha Neus. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Ze is een vasthoudend persoon en heeft heel bewust gekozen voor hetgeen waarmee ze nu bezig is. Ik denk niet dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor haar politieke carrière.” Zo reageert Hilde Neus, moeder van Strei!-voorzitter Maisha Neus, tegenover de Ware Tijd. De jonge politica is donderdagochtend tijdens een reguliere controle aan de Kwattaweg aangehouden door de politie nadat bleek dat ze teveel had gedronken en toch achter het stuur van haar auto was gekropen.

Na een blaastest bleek dat Maisha 695 microgram lucht per liter blies, terwijl 220 microgram is toegestaan. Haar rijbewijs heeft ze moeten inleveren. "Ze was bij een goede kennis en ze hadden een politieke discussie. Daarbij heeft ze niet goed opgelet en teveel gedronken" vertelt de moeder. Wat zich precies heeft afgespeeld op het bureau waar Maisha is voorgeleid, weet de moeder niet precies. Het resultaat van de blaastest is haar ook niet bekend.

Moeder Neus is ervan overtuigd dat de politica heeft geleerd uit haar fouten. "Ze heeft een flinke fout gemaakt, maar ze gaat gewoon door. Het is vallen en opstaan. Ze beseft heel goed dat ze fout is geweest, ze probeert het absoluut niet goed te praten maar ze zal gewoon verdergaan", benadrukt ze.

Intussen heeft Maisha op Facebook ook haar excuses aangeboden. "Ik heb een fout gemaakt, voel me verdrietig, teleurgesteld in mezelf en schaam me diep. En ik moet begrijpen dat ik nu een hoge boom ben die veel wind vangt. Ik bied aan de Surinaamse gemeenschap en vooral de leden en sympathisanten van STREI! mijn oprechte excuses aan voor de overtreding die ik heb begaan en beloof dit niet te herhalen. Ik ben uiteraard bereid de consequenties hiervoor te dragen en wil ter compensatie mezelf een dag ter beschikking stellen aan een maatschappelijk doel, gericht op het verkeer", zegt ze via sociale media. Een poging om haar persoonlijk te spreken over het incident is niet gelukt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina