Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe Spoedeisende Hulp MMC

Nieuwe Spoedeisende Hulp MMC moet zorg verder helpen verbeteren

12/09/2019 03:49 - Beta Debidien

De opening van de nieuwe Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.

De opening van de nieuwe Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum (MMC) moet de medische zorg verder helpen verbeteren in het westen van het land. “Het is een gespecialiseerde afdeling die erop gericht is ongeplande, dringende medische- en verpleegkundige zorg te verlenen aan patiënten met een acute aandoening of met zeer ernstige verwondingen”, zegt medisch directeur Xaviera Marica.

Volgens haar is met de internationale en regionale ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg ook gewerkt aan een plan om de zorg te verbeteren bij de SEH van het MMC. In de oude situatie met één zaal werden alle patiënten gelijk behandeld, terwijl nu kinderen en vrouwen apart behandeld zullen worden van de mannen.

Marica: "De opening van de nieuwe Spoedeisende Hulp is maar een begin. Het team van artsen, verpleegkundigen, en specialisten en andere medewerkers streeft naar kwalitatieve zorg aan de gemeenschap van Nickerie." Ze is trots op de bijzondere ontwikkeling die het ziekenhuis doormaakt.

Waarnemend directeur Ruben Seedo zegt dat de verouderde afdeling niet meer voldeed aan de hedendaagse eisen. "Met de toenmalige accommodatie en faciliteiten konden wij nauwelijks de grote stroom van patiënten verwerken. De oude Spoedeisende Hulp had drie bedden en in de nieuwe situatie hebben wij er zes."

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe vindt de bijdrage van het ziekenhuis bijzonder "en mede dat maakt dat Nickerie na Paramaribo zich de tweede stad van Suriname mag noemen."

Ze is blij voor de wijze waarop het MMC kwalitatieve en preventieve zorg levert aan de mensen in het westen van het land en is ervan overtuigd dat de vernieuwde afdeling een behandeling zal bieden die zich kan meten met die in de landen in de regio en internationaal.

Arts Cleopatra Jessurun en verpleegkundige Joke Pelswijk hebben voortdurend gewezen op de noodzaak van vernieuwing en modernisering van de afdeling, bleek uit woorden van minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Vooraf kende het MMC een overvolle SEH.

"Vooral in het weekeind konden wij de drukte niet verwerken" zegt hij, in een terugblik op zijn tijd als directeur van het MMC. Ook hij zou volgens eigen zeggen reeds toen gewezen hebben op de noodzaak van een nieuwe Spoedeisende Hulp.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina