Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covab steekt hand in eigen boezem

Covab steekt hand in eigen boezem

12/09/2019 08:57 - Naomi Hoever

Covab steekt hand in eigen boezem

 

PARAMARIBO - De limiters bij het Elsje Finck-Sanichar College, vroeger Covab zullen uiterlijk januari van het komend jaar afstuderen. Het gaat om ongeveer 135 studenten, van wie 120 in juli en augustus hun studie hebben afgerond.

Momenteel wordt een tweede groep klaargestoomd om in november af te ronden. In een persbericht stelt de organisatie dat zij voortdurend werkt aan modellen om het probleem van accommodatie van stagiaires en het afstuderen van studenten op te lossen.

De krant heeft maandag in een bericht verslag gedaan over studenten die hun ongenoegen kenbaar hebben gemaakt omdat ze al jaren wachten om af te studeren. Het fenomeen 'limiters' houdt verband met het tekort aan stageplekken. Hierdoor konden studenten niet tijdig hun stageperiode invullen.

De ontwikkeling van de verkorte opnameperiode voor zorgvragers in de zorginstellingen heeft tot gevolg dat studenten de specifieke vaardigheden niet altijd hebben kunnen aftekenen. Vanaf het schooljaar 2015-2016, waarbij studenten zich op persoonlijk initiatief kunnen inschrijven, is de vraag naar stageplekken groter geworden. De praktijk was onvoldoende voorbereid op deze ontwikkeling.

Verder blijkt dat het herhaaldelijk voorkomt dat afstudeertitels worden afgekeurd door zorginstellingen en in sommige gevallen is er sprake van een ineffectieve begeleiding. Intern zal er ook gewerkt worden aan een adequatere afhandeling van de langstudeerders. Om de eerder genoemde oorzaken begint de nieuwe basisopleiding pas in maart 2020 in plaats van oktober dit jaar.

Om de 'limiters' tegemoet te komen wordt gewerkt aan nieuwe stageplekken; praktijkvaardigheden worden zoveel als mogelijk intern afgetekend en er komen nieuwe trainingen voor afstudeerbegeleiders en -beoordelaars. Ook is er een herinrichting van de processen voor examenaanvragen. Dit houdt in dat de afstudeerprojecten opgestuurd worden naar de Inspectie Verpleegkundige en Verzorgende beroepen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina