Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cherman Homoet hoofd STVS-nieuwsdienst

Cherman Homoet is benoemd tot hoofd STVS-nieuwsdienst

11/09/2019 10:33 - Naomi Hoever

Cherman Homoet.

Cherman Homoet. Foto: Collectie Homoet  

PARAMARIBO - Cherman Homoet is vanaf 1 september het hoofd van afdeling Nieuws en Actualiteiten bij de Surinaanse Televisie Stichting (STVS). Onder deze afdeling vallen alle actualiteitenprogramma's en het níeuws.

Zijn aanstelling blijkt uit een rondschrijven van 9 september aan de personeelsleden. Homoet bevestigt zijn nieuwe uitdaging. "Mijn streven is erop gericht om de samenleving te voorzien van nieuws, informatie en televisiegenot", zegt hij enthousiast.

Als 23-jarige jongeman kwam hij voor het eerst in aanraking met een microfoon. Op dat moment wist hij dat hij de samenleving wilde voorzien van informatie. Hij werkte bij Radio One en het vroegere Sky Radio en trad zeven jaar terug in dienst van de staatszender.

Homoet heeft eerder gefungeerd als onderhoofd en daarvoor coördineerde hij de nieuwsdienst in teamverband, samen met Jennifer Snijders en Carlos Lindveld. In zijn leidinggevende rol zal hij de inzet van zijn medewerkers toetsen op samenwerken, eerlijkheid en doelgerichtheid. 

Op de vraag waarom hij de job heeft aanvaard, antwoordt hij: "Ik weet dat ik de afgelopen jaren, progressie heb geboekt. De leiding heeft ontdekt dat ik over competenties bezit die goed inzetbaar zijn om het doel dat de staatszender nastreeft te behalen."

Homoet beschouwt zijn aanstelling als een voorbeeld voor jongeren uit buurten in ontwikkeling. Hij studeerde HBO Toerisme bij Smart-opleidingen en -trainingen en heeft diverse journalistieke trainingen succesvol afgerond.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina