Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Dure reislust

COMMENTAAR: Dure reislust

11/09/2019 12:00

COMMENTAAR: Dure reislust

 

ZEVEN HOTELOVERNACHTINGEN IN New York voor vicepresident Ashwin Adhin en zijn vrouw kosten de Surinaamse belastingbetaler later deze maand maar liefst 19.250 US dollar. Ofwel bijna 2.800 US dollar per nacht! Gezien de voortdurende precaire financiële situatie waarin het land verkeert, is de vraag gerechtvaardigd of het niet voor veel minder had gekund.

We hebben het hier over ruim SRD 20.000 per nacht, een bedrag waarmee veel Surinaamse gezinnen een jaar moeten zien rond te komen. Voor de overige elf delegatieleden moet ruim zestigduizend US dollar aan hotelkosten worden neergeteld. En daar komen nog de tickets naar New York (business class), daggelden en representatiekosten bij.

Dat Suriname vertegenwoordigd moet zijn bij de belangrijke jaarlijkse vergadering van de Verenigde Naties in New York snapt iedereen. Maar dat zo'n omvangrijke delegatie afreist, is beslist overdreven. Vooral de luxe die ze menen zich te kunnen permitteren, gaat het verstand van ieder weldenkend mens te boven.

Met name Adhin beseft kennelijk niet dat zijn reisstijl echt niet kan. Als vrijwel permanente vervanger van president Desi Bouterse, die kennelijk alleen nog het vliegtuig pakt voor medische behandelingen in Cuba, waant Adhin zich een koning die iedere passie voor zijn volk heeft verloren.

Deze week pleegt hij nog een extra aanslag op de staatskas door naar India te gaan. Wat het nut van die reis is, is onduidelijk. Vermoedelijk wordt een deel van de reiskosten door de Indiërs betaald maar ook in dat geval moet er een greep in de kas van lanti worden gedaan voor uitbetaling van daggelden en dergelijke aan Adhin en gevolg.

Dergelijke reisjes leveren doorgaans bitter weinig op voor Suriname en de Surinamers. De mooie fotomomenten zijn leuk voor de deelnemers (zowel coalitie- als oppositieleden), evenals de wat dikkere bankrekening. De samenleving moet het doen met een gekleurd NII-bericht hoe zinvol de reis was en de mededeling dat Suriname voor de zoveelste keer op de wereldkaart is gezet. Om er daarna nooit meer iets van te horen.

Het zou fijn zijn als politici zich eindelijk eens oprecht afvragen of bepaalde reisjes wel echt nodig zijn. En laten zien dat ook de overheid de buikriem aanhaalt en niet alleen het volk dat moet doen als gevolg van het wanbeleid. Gevreesd moet worden dat die boodschap bij Adhin het ene oor in en het andere uit zal gaan: hij heeft de smaak van het overdreven luxe reizen te zwaar te pakken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina