Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Parmessar over visserij: ‘We zijn er nog lang niet’

‘We zijn er nog lang niet’

09/09/2019 03:07 - Beta Debidien

Minister Rabindre Parmessar van LVV is tevreden over de ordening van de visserijsector in Nickerie.

Minister Rabindre Parmessar van LVV is tevreden over de ordening van de visserijsector in Nickerie. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - Negentien vissers die illegaal werken bij Whiteboei, ook bekend als Broki, krijgen binnen een week een legale status. Dat heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) besloten in samenspraak met de vissers van Nickerie.

Het aantal visvergunningen zal worden verminderd en er worden geen nieuwe uitgegeven. De combinatie fuik met drijfnet wordt verboden. Er zijn harde afspraken gemaakt dat de vergunning onmiddellijk wordt ingetrokken van vissers die zich niet aan afspraken en voorwaarden houden.

Dit heeft LVV-minister Rabin Parmessar zaterdag gezegd op een vergadering in het Burger Informatiecentrum in Nickerie. Hij is goed te spreken over ordening van de visserijsector daar. "Wij zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet en maken de stap voor het uitgeven van vergunningen in 2020."

Mede door de aanwezigheid van de maritieme politie is er minder illegaliteit op de visgronden, zegt de minister. De maatregelen zijn getroffen nadat de vissers hun zorgen en problemen hadden neergelegd bij districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe.

"We hebben daaraan gewerkt en vandaag zijn wij gekomen met oplossingsmodellen. Als we veranderingen gaan doorvoeren, dan moeten wij eerst goed overleggen met de vissers", zei Parmessar.

Abbas Noredjo, voorzitter van het Visserscollectief Nickerie is blij dat de minister heeft ingegrepen. Volgens hem heeft de bewindsman altijd gezegd dat zaken opgelost kunnen worden middels dialoog "en dat heeft hij ook bewezen".

Parmessar zegt dat er geen andere keus is dan ordenend op te treden. "Als de situatie die wij zijn tegengekomen niet verandert, dan hebben we na vier jaren geen vis meer."

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina