Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Directeur HI&T buiten functie gesteld

Directeur HI&T buiten functie gesteld

09/09/2019 08:34 - Van onze redactie

Reina Raveles is al langer dan een week ontlast van haar taken als directeur bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Reina Raveles is al langer dan een week ontlast van haar taken als directeur bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Reina Raveles is ontlast van haar taken als directeur bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). Dat verneemt de redactie van de Ware Tijd van verschillende bronnen.

Naar verluidt zou minister Stephen Tsang in aanvaring zijn gekomen met de directeur vanwege beleidszaken, acties die zij zou hebben ondernomen en misstanden die hij zou hebben geconstateerd.

Raveles zou geweigerd hebben om verantwoording over een aantal zaken af te leggen toen de bewindsman daarom zou hebben gevraagd. Uiteindelijk stuurde de minister een brief naar president Desi Bouterse waarin hij zijn grieven over het functioneren van de directeur neerlegde alsmede het besluit haar buiten functie te stellen.

Minister Tsang noch Raveles hadden bij het ter perse gaan van de krant gereageerd op vragen over deze kwestie die de redactie aan hen heeft voorgelegd. De regering heeft officieel ook geen mededelingen gedaan over de vermoedelijke ontheffing van de HI&T-directeur, terwijl deze kwestie al langer dan een week zou spelen.

In januari 2017 was Raveles ook al aan de kant gezet door toenmalig HI&T-minister Sieglien Burleson. De bewindsvrouw stelde toen dat zij, vanwege verschil van inzicht tussen haar en Raveles, had besloten de directeur aan de kant te zetten.

De directeur zou indertijd zaken hebben ondernomen zonder dat zij daarover had overlegd met de minister, de eindverantwoordelijke op het departement, deelde Burleson destijds de pers mee. Afspraken om beter met elkaar te communiceren mochten niet baten waardoor uiteindelijk besloten werd Raveles uit haar functie te ontheffen.

Deze stap had binnen de NDP voor beroering gezorgd en kort daarna werd Burleson als minister bedankt door president Bouterse. Het staatshoofd zei toen aan journalisten dat het ontslag van de minister niets van doen had met de ontheffing van Raveles.

Ruim een maand na haar ontheffing werd Raveles in haar oude functie aangesteld door minister Ferdinand Welzijn die intussen de baan van Burleson had overgenomen op het ministerie. Dat was gedaan, zei Welzijn toen, omdat gebleken was dat Raveles grote ondersteuning had van de staf van het ministerie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen