Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dc en ministerie spelen in op behoefte studentenvervoer

Dc en ministerie spelen in op behoefte studentenvervoer

09/09/2019 07:03

Dc en ministerie spelen in op behoefte studentenvervoer

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost spelen in op de grote behoefte aan vervoer bij studenten en andere burgers.

Het gaat vooral om bewoners van de Tawajarie-, Poerwodadi- en Magentakanaalweg die geen gebruik kunnen maken van openbaar bustransport, omdat dat er niet is. Verschillende mensen, onder wie ouders, hebben zich hierover vaker beklaagd en nu gaat Hankers samen met het ministerie een pilot uitvoeren.

Hankers: "Verschillende ouders hebben gevraagd of wij bussen konden inzetten, maar ook andere burgers hebben behoefte aan vervoer, want het is een traject dat nog niet wordt onderhouden door de overheid."

De commissaris zegt dat intussen meer dan zestig mensen zich hebben geregistreerd. "De vraag is heel groot." Het gaat niet alleen om transport naar Paramaribo voor studenten van onder andere de Anton de Kom Universiteit, het Polytechnic College en het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Ook voor leerlingen die naar het in het gebied zelf gelegen Imeao-5 moeten is er nu geen transport.

Op basis van het aantal aanmeldingen bij het commissariaat zal het aantal bussen dat nodig is bepaald worden. Voor transport zal het normale tarief gelden. "De ouders zijn genoodzaakt nu een taxi te betalen of hun kinderen zelf af te zetten en wij willen daarop inspelen met openbaar vervoer", zegt Hankers.

Ze verwacht dat door het inzetten van bussen ouders kosten zullen besparen. Het vervoersprobleem doet zich overigens niet alleen in het bovengenoemde gebied voor. Ook in andere wijken waar de vraag naar openbaar busvervoer bestaat zegt Hankers te willen inspelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina