Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Autoriteiten wisten niet van mega-drugstransport

Autoriteiten wisten niet van mega-drugstransport

09/09/2019 22:53 - Van onze redactie

Het aan de ketting gelegde zeejacht Atrevido, waarop de Britse autoriteiten duizend kilo coke aantroffen die voor de kust van Suriname aan boord waren gebracht.

Het aan de ketting gelegde zeejacht Atrevido, waarop de Britse autoriteiten duizend kilo coke aantroffen die voor de kust van Suriname aan boord waren gebracht. Foto: National Crime Agency  

PARAMARIBO - De Surinaamse autoriteiten waren vooraf niet op de hoogte van het transport van duizend kilo cocaïne richting Wales.

Naar verluidt kozen de politiekorpsen in Italië en Wales ervoor hun Surinaamse collega's in niet op de hoogte te stellen over de plaatsing van de drugs in een zeejacht, voor de kust van Suriname.

De krant berichtte eerder dat de opsporing in Europa reeds vroeg wist van de activiteiten van de criminelen en ook de Surinaamse autoriteiten hierover informeerde. Desondanks zouden arrestaties in Suriname zijn uitgebleven.

Nadere informatie leert dat anders dan in zulke gevallen vaak gebeurt, de lokale autoriteiten niet werden getipt. De reden hiervoor is niet bekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina