Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Watsaam zingt themalied Forest 93

Watsaam zingt themalied Forest 93

08/09/2019 20:07 - Steven Seedo

De bekende zanger en songwriter Byciel Watsaam.

De bekende zanger en songwriter Byciel Watsaam. Foto: Harvey Lisse  

PARAMARIBO - De bekende zanger en songwriter Byciel Watsaam vertolkt het themalied van Forest 93. Deze campagne beoogt de bewustwording over het feit dat Suriname uit 93 procent bos bestaat.

Het is een project onder toezicht van Stichting Groene Groei Suriname. "Toen ik werd benaderd om een interpretatie te maken van het thema heb ik gelijk ja gezegd, omdat ik niet alleen liefhebber ben van de natuur, maar ook een fervente voorstander van natuurbehoud", vertelt hij. Het themalied handelt over bos- en natuurbehoud en de waardering daarvan.

De song die hij de titel van 'Mama Sranan' gaf, is naar zeggen van de singer-songwriter geen verwijt naar mensen, maar eerder een inspiratie en motivatie om beter om te gaan met de natuur en het milieu. "De natuur vervuilt zichzelf niet. Afbraak en vervuiling komen door menselijke handelingen, dus  kunnen ook hierdoor voorkomen worden."

Watsaam is bij velen bekend als winnaar van de Golden Edition Suripop XX met zijn compositie Taafa, die werd vertolkt door Eugene Main en Lycintha Watsaam. Het thema van de campagne is 93% Bos, 100% Surinaams.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina