Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lichaam Mugabe volgende week opgehaald

Lichaam Mugabe volgende week opgehaald

08/09/2019 16:39

Lichaam Mugabe volgende week opgehaald

Foto: AFP  

HARARE - Het lichaam van Robert Mugabe wordt naar verwachting volgende week overgevlogen van Singapore, waar hij eerder deze week op 95-jarige leeftijd overleed. Er vertrekt volgens een neef van de oud-president maandag een delegatie naar Singapore.

Mugabe, die zijn land 37 jaar regeerde, stierf vrijdag op 95-jarige leeftijd in de Aziatische metropool. Hij had zich daar de afgelopen maanden laten behandelen. Zijn gezondheidstoestand was verslechterd sinds hij in 2017 opzij was geschoven door het leger.

Het is nog onduidelijk wanneer de oud-president precies zal worden teruggebracht en begraven. Dat moet de Zimbabwaanse regering nog bekendmaken. "Alles wat ik weet is dat mensen maandag vertrekken om het lichaam op te halen", zegt neef Leo Mugabe. "Dus als we aannemen dat ze daar dinsdag aankomen en het lichaam klaar ligt, lijkt het aannemelijk dat ze hier woensdag weer landen", zei hij. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina