Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaïr Tjon En Fa verovert zilver

Jaïr Tjon En Fa verovert zilver

08/09/2019 01:15 - Marciano Millerson

De Surinaamse wielrenner Jaïr Tjon En Fa.

De Surinaamse wielrenner Jaïr Tjon En Fa. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa heeft zaterdagavond zilver gewonnen op het sprintonderdeel 'flying 200 meter' tijdens het Pan American Elite Cycling Championship in het Boliviaanse Cochabamba. De Surinaamse baanwielrenner moest in het slotstuk zijn meerdere erkennen in de Trinidiaan Nicholas Paul. Op de derde plaats eindigde de Colombiaan Kevin Quintero.

Paul en Tjon En Fa verkeerden vanaf de kwalificatieronde in bloedvorm. De Trinidadiaan noteerde een wereldrecord met zijn 9,1 seconden. Tjon En Fa registreerde de op één na snelste tijd ooit (9,249 seconden). Het record van Paul moet officieel nog worden erkend door het overkoepelend orgaan (UCI).

De Surinaamse baanwielrenster Tachana Dalger kwam zaterdag ook in actie op de 500 meter, haar favoriete onderdeel. Ze finishte als negende van de veertien deelnemers binnen 36 seconden. Haar vorige tijd was 36,5 seconden. Dalger had graag 35 seconden willen rijden, maar was toch content met haar prestatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina